Κτηματολόγιο: 1ος Νομός η Αιτωλοακαρνανία σε υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων

Τα ποσοστά δηλώσεων στην Αιτωλοακαρνανία – Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Λίνου Μπλέτσα

Ομαλά εξελίσσεται πλέον η διαδικασία κτηματογράφησης μετά τα ευτράπελα του πρώτου διαστήματος. Πλέον η κίνηση στα γραφεία κτηματογράφησης έχει μειωθεί κατά πολύ. Στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό των πολιτών που έχει δηλώσει την περιουσία του στο κτηματολόγιο είναι της τάξεως του 25%, όπως δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας. Η παράταση που ισχύει και έχει δοθεί πριν από τις εκλογές είναι για τις 15 Σεπτεμβρίου και αφορά όλη την Αιτωλοακαρνανία πλην του Αγρινίου. Για την περιοχή του Αγρινίου η παράταση είναι μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

O Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας

«Ο κόσμος πρέπει να ελέγξει επ’ ακριβώς τις «λεπτομέρειες» καθώς το κτηματολόγιο συμπεριλαμβάνει κάποιες περιοχές που δεν ανήκουν στον Δήμο Αγρινίου» τονίζει ο Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος προσθέτει: «μέχρι τις προθεσμίες που έχει δοθεί η παράταση καλό είναι οι πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το κτηματολόγιο. Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο επίπεδο της κτηματογράφησης, όταν δηλαδή φτάσει να έχει δηλωθεί η ακίνητη περιουσία του 35% με 40% των πολιτών της περιοχής θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Στο πλαίσιο αυτό θα αναρτηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωρήσει οι πολίτες για την ακίνητη περιουσία τους με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων. Συγκεκριμένα, θα αναρτηθούν όλα όσα δηλώθηκαν, όπως επίσης και όλα όσα δεν δηλώθηκαν με σκοπό μέσω των ενστάσεων να δούμε αν υπάρχει διαφωνία ή όχι με βάση τα δεδομένα. Οι δηλώσεις πλέον γίνονται άμεσα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάτι που συστήνουμε στους πολίτες να το κάνουν ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία στα κτηματολογικά γραφεία. Τα δύο κτηματολογικά γραφεία που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία είναι πρότυπα, που σημαίνει ότι είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας, καθώς η οργάνωση και η εξυπηρέτηση είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν. Συμβάλει σε  αυτό σημαντικά ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα σε υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν, πάνω δηλαδή από το 50%, έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά».

Ομολογουμένως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον των πολιτών για το κτηματολόγιο «αναζωπυρώθηκε», καθώς εντάθηκε η προβολή του κτηματολογίου.

Νίκος Αγγελόπουλος – Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Επικαιροποιημένο ευρετήριο και χάρτης οδών και πλατειών του Αγρινίου