ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΞαναέσπασε η Διώρυγα Δ20

Ξαναέσπασε η Διώρυγα Δ20

Ξαναέσπασε η Διώρυγα Δ20

Έσπασε και πάλι η Διώρυγα Δ20 στην περιοχής της παραλίας Σταμνάς, όπου συνήθως σημειώνονται οι βλάβες εξαιτίας του σαθρού εδάφους.

Η ζημιά προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ και από τότε σταμάτησε η άρδευση στον κάμπο του Νεοχωρίου και της Κατοχής. Η Διώρυγα άδειασε και πλέον θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση που σίγουρα θα χρειαστεί πέντε ημέρες. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που προκαλείται βλάβη στην Διώρυγα και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο, αφού το έδαφος αποτελείται από γύψο και υποχωρεί εύκολα από το βάρος του νερού. Οι αγρότες κάθε χρόνο αναγκάζονται να μπαίνουν στην διαδικασία διακοπής της άρδευσης,  μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη που βέβαια κάθε φορά κοστίζει μεγάλα ποσά.

Οι παραγωγοί έχουν κατ’  επανάληψη ζητήσει την κατασκευή ενός έργου με την τοποθέτηση σωλήνα μεγάλης διατομής στο σημείο αυτό, ώστε να μην ξαναχαλάσει. Μέχρι τώρα όμως κανένας  υπεύθυνος δεν έχει ακούσει το αίτημά τους, και προκρίνεται η επιλογή να πληρώνονται κάθε φορά χρήματα, παρά να γίνει μια σωστή παρέμβαση, που, αφενός θα αποσβέσει όλα αυτά τα ποσά και αφετέρου θα είναι ασφαλής όχι μόνο για την άρδευση αλλά και για την λιμνοθάλασσα που σε κάθε βλάβη δέχεται μεγάλες ποσότητες γλυκού νερού, από την διαρροή, δεδομένου ότι το επίμαχο σημείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην  παραλία.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και την απειλή της ΔΕΗ προς τους ΤΟΕΒ για διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια λόγω χρεών. Η προθεσμία που έδωσε η ΔΕΗ έληξε και από μέρα σε μέρα, αν δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη θα έρθουν αντιμέτωποι με την διακοπή ηλεκτροδότησης.

www.aixmi-news.gr

Τελετή λήξης χορευτικής περιόδου 2017-2018 του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr