Η Κρατική Ορχήστρα των Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Αγρίνιο

  • Για ποινικές ευθύνες του Κ. Καλαντζή αναφορικά με τη διανομή κατεψυγμένων κοτόπουλων έκανε λόγο ο Δ. Τραπεζιώτης
  • Ένταση για τα έξοδα διαμονής από την αντιπολίτευση

 

Η Κρατική Ορχήστρα των Αθηνών και ο παγκοσμίου εμβέλειας Έλληνας Βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος, θα δώσουν μία μοναδική, φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία στο Αγρίνιο στις 15 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου η δημοτική αρχή. Μάλιστα, έφερε στη συνεδρίαση το θέμα ως κατεπείγον, με την πρόταση να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αγρινίου και να του δοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης. Πάντως το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά μερίδας της αντιπολίτευσης, η οποία διαφώνησε με το κόστος διαμονής του καλλιτέχνη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το ίδρυμα που προορίζονται τα χρήματα. Υπήρξε μάλιστα πρόταση να χρήματα να δοθούν στους πλημμυροπαθείς, κάτι που όπως είπε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου θα εξεταστεί ως προτεραιότητα. Από την ψηφοφορία απείχε η παράταξη Μοσχολιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε για το θέμα ότι «έρχονται κάποιοι από την αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις μόνο και μόνο για αντιπαράθεση. Αυτό είναι γελοίο».

Στο μεταξύ, αξιοσημείωτη ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, μεταξύ του αντιδημάρχου Κώστα Καλαντζή και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Τραπεζιώτη για το θέμα διανομής σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, νωπών κοτόπουλων ως κατεψυγμένων και ενώ ήταν ληγμένα, θέμα το οποίο είχε καταγγείλει προ μηνών ο κ. Τραπεζιώτης. Στο στάδιο των ερωτήσεων λοιπόν, ο κ. Τραπεζιώτης επικαλέστηκε έγγραφο της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας (ΔΑΟΚ), σύμφωνα με το οποίο τα νωπά κοτόπουλα πρέπει να καταψύχονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους, γεγονός που δεν έγινε από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Οτιδήποτε άλλο και σε μη αδειοδοτημένο χώρο είναι ακατάλληλο προς βρώση» ανέφερε ο κ. Τραπεζιώτης και πρόσθεσε πως η πρακτική που εφαρμόστηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο συνιστά τα όσα περιγράφει το άρθρο 281 του Ποινικού Κώδικα περί νοθείας τροφίμων.

dimotiko-simvoulio«Με αγάπη προς τον κ. Καλαντζή» σημείωσε ο κ. Τραπεζιώτης προκαλώντας την αναμενόμενη αντίδραση του κ. Καλαντζή, ο οποίος σε οξύ ύφος ανέφερε πως ο κ.  Τραπεζιώτης δεν έχει καταλάβει ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο και ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει τα πάντα.

Πάντως μερίδα της αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα αρμοδιότητας καθαρισμού ρεμάτων, με τον Γιώργο Παπαναστασίου να επικαλείται απάντηση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με την οποία αρμόδιες είναι οι περιφέρειες και όχι οι Δήμοι.

Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του σώματος ζήτησε να ασκηθεί πίεση προς τους αρμοδίους για την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Κλεισούρα, ώστε να σταματήσει το μαρτύριο των οδηγών που χρησιμοποιούν το δρόμο Δοκίμι, Καλύβια Αγγελόκαστρο.

Στην αρχή της συνεδρίασης γνωστοποιήθηκε από το προεδρείο, η παραίτηση του συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης κ. Παππά από την επιτροπή ποιότητας ζωής και την αντικατάστασή του από τον κ. Αλεξόπουλο.

Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, στο σώμα ήρθε μεταξύ άλλων η απαλλαγή και μειώσεις ειδικών κατηγοριών δημοτών από τα δημοτικά τέλη.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Αστακός: «Ντού» της Αστυνομίας σε καφενεία για «φρουτάκια» και παράνομη χαρτοπαιξία!