Πόσο θα μας κοστίζει το ταξίδι στην Ιόνια Οδό – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά την κορδέλα της Ιόνιας οδού έρχονται τα διόδια για τους πολίτες. Το κόστος των διοδίων ανέρχεται για το μήκος της Ιόνιας σε 12,50 ευρώ, ενώ αν ένας οδηγός ξεκινάει από την Αθήνα με τη χρήση της Ολυμπίας οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, τότε το ποσό που θα πληρώσει ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Απ’ αυτά τα 12,5 ευρώ είναι για τη χρήση της Ιονίας Οδού, 13,3 ευρώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τα υπόλοιπα για την Ολυμπία Οδό.
Ειδικότερα, ο αυτοκινητόδρομος έχει τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο) με συνολικό κόστος για τα αυτοκίνητα σε 12,50 ευρώ. Πλευρικοί θα υπάρχουν πέντε σε (Γαβρόλιμνη, Μεσολόγγι, Κουβαράς, Άρτα, Γοργόμυλο).
Μεταξύ άλλων, με τη λειτουργία της Ιόνιας οδού έχουμε 196 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ΣΕΑ, χώρους υγιεινής, 24ωρη οδική βοήθεια, ενώ η απόσταση έχει μειωθεί σημαντικά, αφού από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα ένα αυτοκίνητο θα φτάνει σε 1 ώρα και 40 λεπτά και συνολικά 3 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα.

Ηλιοφάνεια με μποφόρ το σημερινό σκηνικό του καιρού