Κώστας Ταφλανίδης: «Συνεργάσιμος ο κ. Κατσιφάρας – Πουθενά στενά κομματικά ψηφοδέλτια» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χαρακτηρίζοντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ως «συνεργάσιμο» και δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει κομματικά ψηφοδέλτια σε κανέναν Δήμο της Αιτωλοακαρνανίας, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος Κώστας Ταφλανίδης μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για πολιτική συνεργασία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Αχαιό Περιφερειάρχη, αλλά και συνεργασίες στους δήμους.

Θέση πήρε και για τον Δήμο Αγρινίου όπου ερωτώμενος για τη στήριξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη, εάν βέβαια ο ίδιος θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος, επισήμανε πως «τα πρόσωπα θα τα δούμε, εκείνο που προέχει είναι η δημιουργία σε κάθε Δήμο, η συγκρότηση κοινωνικών μετώπων που μπορεί να κερδίσουν και να κυβερνήσουν τους Δήμους».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ταφλανίδης ερωτήθηκε και για μια σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η καθυστέρηση στην αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες, κυρίως στη Μακρυνεία, και την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές (Δρόμος Κλεισούρας κ.λ.π.), για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την τύχη του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού καθώς και το εάν υπάρχει πολιτική κυβερνητική βούληση για τη δημιουργία βιώσιμης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο           

 

ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Εκλογές θα γίνουν το 2019. Την κυβέρνηση την συμφέρει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να τελειώσουν τα μνημόνια, να έχει μια περίοδο που θα μπορεί να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα χωρίς δεσμεύσεις και μετά να πάει στις εκλογές. Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό, παρά να κάνει εκλογές μέσα σε μια μνημονιακή περίοδο.

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ξεκινήσαμε την συζήτηση αυτή την περίοδο για τα δημοτικά ζητήματα. Θα γίνει Κεντρική Επιτροπή μέσα στο Μάρτιο που θα συζητήσει τις δημοτικές εκλογές, αντίστοιχα θα κάνουμε στο επόμενο διάστημα μια νομαρχιακή επιτροπή.

Αυτό που θέλουμε να λύσουμε καταρχήν είναι η πολιτική κατεύθυνση. Εμείς θέλουμε να δημιουργηθούν σε κάθε δήμο και περιφέρεια πλατιά κοινωνικά μέτωπα τα οποία μπορούν να παρέμβουν και να κυβερνήσουν τους δήμους.

Δεν θέλουμε στενά κομματικά ψηφοδέλτια. Εδώ στο Αγρίνιο εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή. Αν σκεφτείτε, πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο όλων όσων συμφωνούν στην αλλαγή του δήμου και αντίστοιχα να πάμε μαζί για να αλλάξουμε το δήμο. Εμείς είμαστε υπέρ τέτοιων πρωτοβουλιών, για τη δημιουργία αυτού του μετώπου. Τώρα τα πρόσωπα θα τα δούμε. Σημασία έχει ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί, θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση στο δήμο.

Για την Περιφέρεια δεν έχει γίνει καμία συμφωνία. Ο κ. Κατσιφάρας είναι από αυτούς που είναι συνεργάσιμος. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, ούτε έχει λυθεί το ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

Ψηφοδέλτιο στενά κομματικά δεν θα έχουμε πουθενά. Αυτό να το ξεκαθαρίσω. Δεν πάμε με στενά κομματικά ψηφοδέλτια σε κανένα δήμο ή στην Περιφέρεια.  Η άποψή μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα να φτιάξει αντίστοιχα πλατιά σχήματα που θα κυβερνήσουν τους δήμους. Ταυτόχρονα η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε σχήματα, να μπορούν να συμμετέχουν.

Πάτρα: Ποινή φυλάκισης τριών ετών για τον Αρτέμη Σώρρα