Κολυμβητήριο: «Πρωτιά στην ποιότητα – Πρωτιά στο χαμηλό κόστος»

Ένα μικρό αθλητικό «στολίδι» θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στη διάθεση των Αγρινιωτών. Ο λόγος για το κολυμβητήριο του Δημοτικού αθλητικού κέντρου Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Νίκο Γκρίζη, ξενάγησε στους χώρους του κολυμβητηρίου τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά και αθλητικούς παράγοντες της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο.

«Μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής γίνεται πράξη. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος που ολοκληρώσαμε σημαντικές παρεμβάσεις που εγγυώνται τη σωστή λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης και την ασφάλεια των κολυμβητών. Το κολυμβητήριο πληροί υπέρ του δέοντος τις προδιαγραφές υγιεινής και πυρασφάλειας, κάτι που ήταν από την αρχή πρώτο μας μέλημα. Αποδείξαμε, ότι ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς εξαιτίας των δεινών οικονομικών συνθηκών, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται κι’ άλλες εργασίες στο στάδιο, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στο κολυμβητήριο, πριν ένα χρόνο παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση. Έναν εφιάλτη που θέλαμε σύντομα να ξεχάσουμε. Από την πρώτη στιγμή έδωσα εντολή στους άμεσους συνεργάτες μου, να αλλάξει πλήρως η εικόνα αυτή. Όπως και τελικά έγινε. Μάλιστα ανακοινώνω στους συμπολίτες μου, ότι θα διατηρήσουμε τις συνδρομές στα ίδια επίπεδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

«Πριν ένα χρόνο το κολυμβητήριο βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Οι εργασίες στις οποίες προχωρήσαμε, μετέτρεψαν τις κολυμβητικές δεξαμενές σε Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όσον αφορά στις εγκαταστάσεις αλλά και στην ποιότητα του νερού. Αναμένουμε ρεκόρ συμμετοχών και εγγραφών από νέους και παιδιά. Μεγάλες παρεμβάσεις επιπρόσθετα έγιναν και στους χώρους του μηχανοστασίου, στο οποίο οι εικόνες του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του χθες. Το κόστος των εργασιών ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ» ανέφερε από την πλευρά του αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης

Μεταξύ άλλων, οι εργασίες συντήρησης της πισίνας του κολυμβητηρίου περιελάμβαναν:

-Ανακαίνιση αποδυτηρίων

-Τοποθέτηση αυτόματου συστήματος χλωρίωσης και απολύμανσης της πισίνας

-Τοποθέτηση αυτόματων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και δοσομέτρησης όλων των χημικών των πισινών

-Αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων από τους συλλέκτες και μετά του μηχανοστασίου (με πλαστικές 10 ατμ.)

– Αντικατάσταση οπών των βανών του μηχανοστασίου

-Προσθήκη – αντικατάσταση του συστήματος φιλτράρισης και των δυο πισινών.

-Τοποθέτηση τριών φίλτρων στη μεγάλη πισίνα (διαμέτρου Φ1400 και ύψους 1,85 μέτρα) και τοποθέτηση καινούργιου φίλτρου στη μικρή πισίνα (Φ1050 και ύψους 1,85/Τα φίλτρα αυτά πλέον πληρούν τις προδιαγραφές της υγειονομικής διάταξης περί κολυμβητικών δεξαμενών).

– Τοποθέτηση βινυλικής μεμβράνης και στις δυο πισίνες σε όλη την επιφάνεια τους.

– Τοποθέτηση antislip στις επιφάνειες που υπάρχουν σκάλες εξόδου από την πισίνα.

-Τοποθέτηση διαγραμμίσεων στην μεγάλη πισίνα με liner.

-Τοποθέτηση καινούργιων στομίων και στις δυο πισίνες

– Τοποθέτηση ανοξείδωτων φλαντζών στα φρεάτια των πισινών και μόνωση αυτών με μονωτικά υλικά

-Ένταξη σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

Νίκος Αγγελόπουλος