Κοινωνικό Μέρισμα: Η πλατφόρμα παραμένει… εκτός λειτουργίας

Εκτός λειτουργίας συνεχίζει να παραμένει το σύστημα που θα δεχόταν τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα. Ειδικότερα παρότι το αρμόδιο υπουργείο είχε ανακοινώσει πως από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής θα «άνοιγε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, πότε δεν λειτούργησε και άδικα ανέμεναν εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και 50.000 περίπου πατρινοί. Το σύστημα και σήμερα το πρωί παραμένει εκτός λειτουργίας!

Το ποσό που διατίθεται ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ίσο με το ποσό που διατέθηκε το 2017, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια και, συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης των ανώτατων ορίων της αξίας ακίνητης περιουσίας.

Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα  ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης.

dete.gr

Σύμπλεγμα τριών βυζαντινών ναών στην Αγία Σοφία Θέρμου (ΔΕΙΤΕ VIDEO)