Το Πάσχα της φτώχειας για χιλιάδες Αγρινιώτες!

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής – 14.600 στρώνουν Πασχαλινό τραπέζι μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Το Πάσχα της φτώχειας για…

εργαζόμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής – 14.600 στρώνουν Πασχαλινό τραπέζι μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Πάσχα της φτώχειας για χιλιάδες Αγρινιώτες!

312 άτομα και επιπλέον 20 οικογένειες θα σιτιστούν από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

 

 

Η ζοφερή και δυσχερής οικονομική καθημερινότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, αναδεικνύεται περίτρανα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου και καθιστά σαφές ότι η εορταστική περίοδος δεν είναι ίδια για όλους τους Αγρινιώτες. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία που ζούμε για αρκετά και συναπτά έτη, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου σιτίζονται 2.168 οικογένειες, δηλαδή 6.300 άτομα, εκ των οποίων τα 613 άτομα είναι μοναχικά.

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις τελευταίες 7 ημέρες διένειμε στους δικαιούχους του κρέας και κοτόπουλα ενόψει Πάσχα, ενώ σε πολυμελείς οικογένειες προσέφερε αρνί» επισήμανε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλατζής. Οι οικογένειες αυτές, δυστυχώς, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν διατροφικά τις ανάγκες τους λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα να σιτίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες με τη σειρά τους «στενάζουν» υπό το βάρος της οικονομικής δυσπραγίας.

Κώστας Καλαντζής
Κώστας Καλαντζής

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καλατζή, «με τους 2.168 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το ίδιο χρονικό διάστημα, στον ίδιο χώρο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, εξυπηρετήθηκαν επιπλέων 4.000 οικογένειες, δηλαδή 8.300 άτομα, που έχουν ενταχθεί στο επισιτιστικό πρόγραμμα - ΤΕΒΑ. Στις οικογένειες αυτές προσφέρθηκε λάδι, οδοντόκρεμες, φρούτα κλπ, ενώ σε όσες εκ των οικογενειών διέθεταν ανήλικα παιδιά το «πακέτο» που προσέφερε το επισιτιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε γάλα, κρέμες και μπεμπιλίνο».

Οι 25 συνολικά υπάλληλοι των υπηρεσιών των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγρινίου μαζί με εθελοντές, τις ημέρες αυτές από το πρωί στις 8.30 έως και τις 20.00 το βράδυ, ήταν σε εγρήγορση και στελέχωσαν αποκλειστικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των συνολικά 6.168 οικογενειών και των 14.600 ατόμων από το Αγρίνιο, που για να ζήσουν το γιορτινό κλίμα των ημερών απαιτούνταν να προμηθευτούν τα απαραίτητα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είτε ανήκουν σ’ αυτό, είτε εντάσσονται στο επισιτιστικό πρόγραμμα!

Στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων συμπολιτών μας συνεισέφεραν με την προσφορά τροφίμων και άλλων προϊόντων, σχολεία, εταιρείες, σύλλογοι και ιδιώτες.

Τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου «στρώνουν» το πασχαλινό τραπέζι σε 312 άτομα και 20 οικογένειες που ζήτησαν εκτάκτως την βοήθεια της εκκλησίας

π.Κωνσταντίνος Καντάνης
π.Κωνσταντίνος Καντάνης

Την ίδια στιγμή, στα συσσίτια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου από τα 312 εγγεγραμμένα άτομα που σιτίζονται σε καθημερινή βάση, λόγω του γεγονότος ότι κάποιοι, ανήμερα του Πάσχα θα φιλοξενηθούν σε συγγενικά τους σπίτια, μόνο για την ημέρα αυτή και σύμφωνα με τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη, θα προσφερθεί αρνί και τσουρέκι σε 267 άτομα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες η σίτιση θα συνεχίσει κανονικά και στους υπόλοιπους. Ωστόσο, επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν άλλες 20 οικογένειες οι οποίες ζήτησαν την βοήθεια της εκκλησίας, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του Πάσχα. Στις οικογένειες αυτές προσφέρθηκε αρνί , ενώ στηρίχτηκαν και οικονομικά από 70 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες. Το δυσάρεστο είναι ότι οι οικογένειες αυτές είναι επί το πλείστον πολύτεκνες και οι γονείς είναι άνεργοι!

Κων/νος Χονδρός

 

εργαζόμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου
εργαζόμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου