Διήμερο δωρεάν «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» από το Δήμο Αγρινίου

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί δωρεάν  Πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας», στις 17 και στις 18  Μαρτίου 2016, με τη…

DSCN6888

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί δωρεάν  Πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας», στις 17 και στις 18  Μαρτίου 2016, με τη χορηγία του Αθλητικού Σωματείου Μπάσκετ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 45 ετών, οι οποίες  θα υποβληθούν στην μέτρηση, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, την Πέμπτη 17 (9π.μ-3μ.μ) και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 (9π.μ-3μ.μ.).

 

«Εξαιτίας της συνεχιζόμενης δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν όχι μόνον πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δράση μας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση και  κυρίως να εντοπισθούν φαινομενικά υγιείς γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από Οστεοπόρωση. Την πρωτοβουλία αυτή, όπως και άλλες μας δράσεις μας  στηρίζουν  και ευχαριστώ θερμά, επιστήμονες , σύλλογοι, φορείς και εθελοντές του Δήμου μας» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κώστας Καλαντζής.

 

Να υπενθυμίσουμε, ότι η  οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

 

          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, τηλ.26410-33582. (Κωστή Παλαμά 20)