Δυτική Ελλάδα: Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού - Βροχές, καταιγίδες ακόμη και...χιόνια στα ορεινά τις επόμενες ημέρες

Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα «ντύσουν» βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια. Αναλυτικά για αύριο, Πέμπτη (03/03/2016)…

vroxi

Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα «ντύσουν» βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια.

Αναλυτικά για αύριο, Πέμπτη (03/03/2016) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές αρχικά στα δυτικάκαι νότια και βαθμιαία στα βόρεια.

Από το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια τη νύχτα στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (04-03-2016) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Το Σάββατο (05-03-2016) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (06-03-2016) και τη Δευτέρα (07-03-2016) αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια πυκνότερες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.