Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ελεγχόμενη στάθμευση που ξεκινάει στο Αγρίνιο την ερχόμενη Τρίτη!

Από την Τρίτη 1 Μαρτίου επανέρχεται στο Αγρίνιο η ελεγχόμενη στάθμευση και για τον λόγο αυτό παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Αναστασίου.

Με 10 δημοτικούς αστυνομικούς από τους 16 που υπήρχαν ξεκινάει από την Τρίτη. Οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλουν 50 λεπτά για να σταθμεύουν 1 ώρα το αυτοκίνητό τους ή 1 ευρώ για 2 ώρες, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης. Επίσης, ενημερώνοντας τηλεφωνικά για την στάθμευση στον αριθμό 211 180 580 η χρέωση για την 1 ώρα θα μειώνεται στα 40 λεπτά, ενώ από αύριο Σάββατο θα υπάρχουν σε 35 σημεία αρχικά κάρτες αξίας 10 ευρώ που θα αντιστοιχούν σε 1.500 λεπτά. Αυτή την φορά η ελεγχόμενη στάθμευση θα υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αγρινίου, χωρίς να υπάρχει κάποια εταιρία όπως παλαιότερα.

Ακόμη, οι μόνιμοι κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα για την απόκτηση της κάρτας τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου για κάποιο χρονικό διάστημα στην αρχή δεν θα πληρώνουν, διότι κατά την προηγούμενη περίοδο της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας αν και είχαν καταβάλει χρήματα δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί το προπληρωμένο διάστημα, αφού καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία.

Το ωράριο της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι το ίδιο με παλαιότερα, ενώ ο κ. Παπαναστασίου τόνισε πως η εντολή που υπάρχει είναι να μην σβήνονται κλήσεις. Σκοπός όπως συμπλήρωσε είναι να γίνει αντιληπτό από όλους πως η ελεγχόμενη στάθμευση δεν θα είναι εισπρακτικό μέτρο, αλλά τρόπος ώστε να υπάρχει τάξη στην πόλη και ο καθένας να μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για να εξυπηρετηθεί.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» αύριο 27/2

Κων/νος Χονδρός

P1120183