Ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παναγιώτης Δημακάκος στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο!

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 7 Φεβρουαρίου 2016 η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς…

b5ed5c0f-efd4-4798-922e-f508e7cc6984-300x225

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 7 Φεβρουαρίου 2016 η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημακάκος.

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: «Μορφές Αγίων στο σύγχρονο χειρουργικό τραπέζι».

Τον ομιλητή προλόγισε και κάλεσε στο βήμα ο Υπεύθυνος της Σχολής κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη ζωή και στο επιστημονικό, συγγραφικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του.

Ο κ. Καθηγητής, στην ομιλία του, κατέθεσε προσωπικές του εμπειρίες και περιστατικά που αντιμετώπισε κατά την χειρουργική του διακονία και αφορούν την θαυμαστή επέμβαση του Θεού και των Αγίων του σε δύσκολες και σπάνιες περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων που έκανε, με αποτέλεσμα την πλήρη ίαση των ασθενών.

Αναφέρθηκε επίσης στο στενό σύνδεσμο ορθοδόξου πίστεως και ιατρικής επιστήμης και υπογράμμισε ότι γνώση, πείρα και τόλμη στη χειρουργική, κυρίως δε η πίστη στο Θεό αποτελούν προϋπόθεση για την καλή διακονία του ανθρώπινου πόνου από τον ιατρό.

Τέλος ανέφερε εξομολογητικά την βαθύτατη πίστη του στο Θεό η οποία τον συνόδευε σε όλη τη ζωή του και τόνισε ότι προσεύχεται και ζητά τον φωτισμό του Θεού πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιεί, αλλά και στην συνέχεια δοξάζει τον Θεό για το αποτέλεσμα που δίδει.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις που αφορούσαν πολλά θέματα, όπως εγκεφαλικός θάνατος, ευθανασία, κ.α. και έλαβαν τις ανάλογες απαντήσεις από τον ομιλητή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή αφενός μεν για την παρουσία του και την πνευματικότατη εισήγησή του, αφ ετέρου δε για το ομολογιακό του φρόνημα, την ειλικρίνεια των λόγων του και τις ξεκάθαρες απόψεις που με τόση παρρησία διατυπώνει. Επίσης σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι η παρρησία του κ. Καθηγητή ελέγχει τους περισσότερους κληρικούς σήμερα.