Όλη η χώρα στην κατάψυξη! Μέχρι τους -11 θα φτάσει ο υδράργυρος

Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες που στην Μακεδονία και τη Θράκη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -11 βαθμούς Κελσίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.…

xionia_thessaloniki_533_355

Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες που στην Μακεδονία και τη Θράκη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -11 βαθμούς Κελσίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Παγετός σε όλη τη ώρα και σχολεία κλειστά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις σήμερα Τρίτη (19.01.2016) θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και ολικός, στα κεντρικά και βόρεια.

Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της νύχτας επικράτησαν πολικές θερμοκρασίας στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, με το θερμόμετρο στην Πάτρα να δείχνει 0 βαθμούς, ενώ στα Καλάβρυτα έφτασε τους -8 και την Άνω Χώρα Ναυπακτίας στους -7!

Που θα είναι κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία θα μείνουν σήμερα Τρίτη κλειστά στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, ενώ με περίπου μια ώρα καθυστέρηση θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία πολλών περιοχών.

Στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων τα σχολεία δεν θα ανοίξουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45' θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί. Μια ώρα αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμος Αμυνταίου, Πρεσπών, Κοζάνης και Γρεβενών.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βροχή η χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο και στην Κρήτη παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με βροχή η χιονόνερο και στα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια από 00 έως 07 και στα νότια από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική - Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά του νομού με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: από -03 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 20-01-2016 - Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα
Τοπικά 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.