Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος

Πέθανε χθες, παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος.

Ο Ντάνος Λυγίζος εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια και έδινε μάχη με ιδιαίτερα επιθετική ασθένεια. O 76χρονος είχε εγκαταλείψει τη Στέγη Ηλικιωμένων -όπου έμενε με δική του πρωτοβουλία- και εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με δύσπνοια. Η κατάσταση του ήταν  επιβαρυμένη και δεν σήκωνε δραστική φαρμακευτική θεραπεία ή επεμβατική μέθοδο.

Η κηδεία του θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ντάνος (Κωνσταντίνος) Λυγίζος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1938. Στο θέατρο βγήκε το 1965 και στο σινεμά το 1968.  Ο ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές στη ζωή του. Την πρώτη φορά με τη δημοσιογράφο Έλλη Ευαγγελίδου και τη δεύτερη με την Ντάντι Σαλιβέρου.

Παρακάτω οι δουλειές στις οποίες είχε συμμετάσχει:

Φιλμογραφία

  • Πατρίς, ληστεία, οικογένεια (1987)… Βλαστός
  • Ο Παπασούζας Φαντομάς (1983)… Παπα-Αύγουστος
  • Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983) …. Κρίτων Αλευράς
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
  • Οι φανταρίνες (1979)… κατάσκοπος
  • Υποβρύχιο Παπανικολής (1971)
  • Κρίμα… το μπόι σου (1970) …. τελωνειακός
  • Ένα αστείο κορίτσι (1970) …. μετρ στο χορό των εφοπλιστών
  • Οι τέσσερις άσσοι (1970)
  • Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)
  • Οι γενναίοι του Βορρά (1970)… εκφωνητής ραδ. σταθμού
  • Ο μπλοφατζής (1969) …. Αντώνης
  • Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) … γκρουπιέρης
  • Ησαΐα… μη χορεύεις (1969)… πλανόδιος πωλ. βιβλίων
  • Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
  • Κακός, ψυχρός κι ανάποδος (1969)… Γιώργος

Βιντεοταινίες

  • Επαναστάτης χωρίς αστεία (1988)
  • Οι ανθρωποφάγοι στην Τι-Βι (1988)
  • Γόητες και θηλυκά (1987)
  • Ο Μήτσος της Αραβίας (1987)
  • Σέξι μπάτσος και σκληρός (1987)
  • Το κότερο της αγάπης (1987)
  • Με το ζόρι τρελός (1986)
  • Τρελοί παραγωγοί απίθανα μανούλια (1986)
  • Ο Πιπίλας της τορπίλας (1986)
  • Ο Σαΐνης και τα σαΐνια του (1986)
  • Μια γυναίκα δυο άντρες (1985)
  • Πρώτη νύχτα γάμου (1985)
  • Το γλυφιτζούρι (1985)
  • Το κορίτσι φωτιά (1985)

Τηλεοπτικό θέατρο

  • Πως να κλέψετε τους κληρονόμους σας (2007) ΑΝΤ1
  • Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1981) ΕΡΤ
  • Η κυρία του προέδρου (1978) ΕΡΤ
  • Εφιαλτικό παιχνίδι (1977) ΕΡΤ

Θέατρο

  • Κάτι τρέχει (1988)
  • Ο κουνενές (1985)
  • Ευτυχέστα κι άστα (1976)
  • Στη φωλιά του κούκου… ε! (1976)
  • Όλα τα μασάει ο Κουταλιανός (1973)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Έγκλήματα (1998) ΑΝΤ1
  • Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ (1994) Mega
  • Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
  • Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979) ΕΡΤ
  • Ο δρόμος (1977) ΥΕΝΕΔ
  • Ο σπαγγοραμένος (1971) ΕΙΡΤ

Εκπομπές

  • Σαν παλιό σινεμά (2001) ΕΤ1
  • Show κι έγινε (1992) ΑΝΤ1
  • Όχι τα νέα του ΑΝΤ1 (1991) ΑΝΤ1
  • Τηλεμαγείες (1975) ΥΕΝΕΔ
  • Candid camera (1972) ΥΕΝΕΔ
  • Ένα κουτί γεμάτο θαύματα (1972) ΥΕΝΕΔ
  • Μουσικόραμα (1971) ΥΕΝΕΔ
  • Εμείς κι εσείς (1970) ΥΕΝΕΔ

iefimerida.gr