Το Αγρίνιο στο πλευρό των προσφύγων

Η Δημοτική Παράταξη Αγρινίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο» προωθώντας και ενισχύοντας την πρωτοβουλία της συνέλευσης «Apertus» για τη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων, που θα…

trofima

Η Δημοτική Παράταξη Αγρινίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο» προωθώντας και ενισχύοντας την πρωτοβουλία της συνέλευσης «Apertus» για τη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων, που θα σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες του Αγρινίου, ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα. Η ανταπόκριση του κόσμου χθες το απόγευμα ήταν συγκινητική.

Για την προσπάθεια της συνέλευσης «Apertus» ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης δήλωσε:

«Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της συνέλευσης που καλεί τους πολίτες να συνδράμουν με συγκεκριμένα είδη ως μια μορφή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Το προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στους μετανάστες, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια».

Η «Apertus» εξ αρχής είχε ζητήσει τα αγαθά που θα συγκεντρωνόταν να είναι έτοιμα και ταξινομημένα από τους πολίτες σε σακούλες με την ένδειξη Α, Γ, Π, Β ως εξής:

(A). Ανδρική σακούλα: (Χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή αντισηπτικό, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος, κουτάλι ή πιρούνι)

(Γ). Γυναικεία σακούλα: (Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι)

(Π). Παιδική σακούλα: (Κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότο, ατομική μαρμελάδα ή μέλι, κουταλάκι, καραμελίτσες)

(Β ). Βρεφική σακούλα: (6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών)

ΠΡΟΣΟΧΗ: στη βρεφική σακούλα πρέπει να ταιριάζει το γάλα με τις πάνες.

Χρειάζονται ακόμη: Αδιάβροχα, μπουφάν, κουβερτάκια βρεφικά τύπου fleece, γάντια – σκούφους – κασκόλ , γαλότσες, μάρσιπο , μπιμπερό, πιπίλες, γάντια βρεφικά, πλαστικά μαχαιροπίρουνα και κουτάλια, σάκους πλάτης (ελαφριού τύπου & μεσαίου μεγέθους), ξυραφάκια και μικρούς αφρούς ξυρίσματος, αντισηπτικά, παστέλια ή μπάρες δημητριακών.

Κων/νος Χονδρός