39 επιτυχίες μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Αναζητούνται τρις καθηγητές, ένας μαθηματικών, ένας φυσικής και ένας χημείας. 39 επιτυχίες μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Μέσα σε τρις μέρες εγγράφηκαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο εκατόν…

Αναζητούνται τρις καθηγητές, ένας μαθηματικών, ένας φυσικής και ένας χημείας.

39 επιτυχίες μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μέσα σε τρις μέρες εγγράφηκαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο εκατόν πενήντα παιδιά. Την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου ο αγιασμός και στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων.

 

Μετά από τις τριάντα εννέα επιτυχίες μαθητών που κατέγραψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», ξεκίνησαν και πάλι οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά. Οι τριάντα εννέα επιτυχόντες σημείωσαν απόδοση μεταξύ δεκαεπτά χιλιάδων μορίων και δεκαεννέα χιλιάδων εκατό μορίων, «πιάνοντας» περιζήτητες σχολές, και σχολές της αρεσκείας τους, όπως βιολογία, φιλολογία, παιδαγωγικά, γεωπονική, σχολές αξιωματικών κλπ, ενώ υπήρχαν και πολύ περισσότεροι μαθητές που εισήχθησαν σε πιο χαμηλόβαθμες σχολές από αυτές των δεκαεπτά χιλιάδων μορίων.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την «καρδιά» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πατέρα Κων/νο Καντάνη, η περίοδος των εγγραφών έχει ξεκινήσει εδώ και τρις ημέρες και θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ενώ στο διάστημα μέχρι και σήμερα έχουν εγγραφεί εκατόν πενήντα παιδιά. Κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο ο αριθμός των μαθητών άγγιξε τους πεντακοσίους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί που συμβάλουν στο έργο που επιτελεί η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μέχρι στιγμής, αριθμούν τους εξήντα ένας, ενώ αναζητούνται ακόμη ένας καθηγητής φυσικής, ένας μαθηματικών και ένας χημείας, για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα ενισχυτικά μαθήματα είναι το εκκαθαριστικό του έτους 2013, καθώς και τυχόν δικαιολογητικά πολύτεκνης οικογένειας, ασθενείας, δανείου (εφόσον η οικογένεια βαρύνεται με την αποπληρωμή κάποιου δανείου), φοιτητών (εφόσον κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας σπουδάζει), υπεύθυνη δήλωση του γονέα, με την οποία να δηλώνει ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, δε μπορεί να στείλει το παιδί του σε φροντιστήριο και να αιτείται τη συμμετοχή του παιδιού στο κοινωνικό φροντιστήριο, σημειώνοντας την τάξη & το σχολείο από το οποίο προέρχεται,  τα μαθήματα που επιθυμεί να παρακολουθεί καθώς και αν αυτό παρακολούθησε την περσινή χρονιά (κατά το σχολικό έτος 2013-2014) το κοινωνικό φροντιστήριο (υπόδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης), φωτοτυπία του ελέγχου προόδου του παιδιού του περασμένου σχολικού έτους (2013-2014), το οποίο να περιλαμβάνει αναλυτική βαθμολογία (τίτλος σπουδών), βεβαίωση του σχολείου προς το κοινωνικό φροντιστήριο, ότι ο ενδιαφερόμενος είναι εν ενεργεία μαθητής και βεβαίωση της ενορίας που ανήκει ο μαθητής, προς το κοινωνικό φροντιστήριο.

Οι εγγραφές γίνονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στον πατέρα Κων/νο Καντάνη με σειρά προτεραιότητας, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφόρηση είναι 26410 – 22824.  Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι όλα όσα απαιτούνται σύμφωνα με το εκάστοτε πρόγραμμα της κάθε τάξης, πρώτης, δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο γενικής παιδείας, όσο και όλων των κατευθύνσεων (Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής), ενώ σε όλες τις τάξεις τα τμήματα είναι διπλά. Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, ενώ τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου.

Ο πατέρας Κων/νος Καντάνης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές που και φέτος ήρθαν να προσφέρουν, τους γονείς που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια της εκκλησίας, τον δήμο Αγρινίου και τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη για την άδεια της παραχώρησης των αιθουσών του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, καθώς επίσης τους Διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενούμαστε. Την στιγμή που όλοι πρόδωσαν και κορόιδεψαν την ελπίδα μας, η εκκλησία θα παραμείνει δίπλα σε όλα της τα μέλη».

Κων/νος Χονδρός