Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον σπιρομετρικό έλεγχο

Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου: Μεγάλο το ενδιαφερόμενο για τον σπιρομετρικό έλεγχο Αύριο θα γίνει η αντίστοιχη εξέταση στην δημοτική ενότητα Καινουρίου από της 9.00 έως και…

Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου:

Μεγάλο το ενδιαφερόμενο για τον σπιρομετρικό έλεγχο

Αύριο θα γίνει η αντίστοιχη εξέταση στην δημοτική ενότητα Καινουρίου από της 9.00 έως και τις 13.00

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες ο σπιρομετρικός έλεγχος, ο οποίος ελέγχει την κατάστασης των πνευμόνων, στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που πρίν ανοίξει τον Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου αρκετοί πολίτες ανέμεναν απ έξω, ενώ στις 11.00 το πρωί ο αριθμός των πολιτών που ήδη είχαν κάνει σπιρομέτριση ήταν εκατό άτομα, ενώ η εξέταση θα συνεχίζονταν ως τη 13.00. Η διοργάνωση του σπιρομετρικού ελέγχου οφείλεται στην αρμόδια αντιδημαρχία Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρία Πνευμονολογίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ Κώστα Καλαντζή, εκτός από το να γίνει μια δωρεάν εξέταση, στόχος είναι και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα της υγείας τους. «Ο δήμος Αγρινίου, πάντα με την συνεργασία της Περιφέρειας, που είναι πολύ καλή, θα συνεχίσει να εργάζεται προς τον προληπτικό έλεγχο των συμπολιτών μας και την προστασία της υγείας τους» δήλωσε ο κ Καλαντζής, ο οποίος υπενθύμισε πως η εξέταση θα επαναληφθεί στην δημοτική ενότητα Καινούριου, από τις 9.00 έως τη 13.00, αύριο Πέμπτη.
«Υπάρχει συνεχόμενη ροή. Tο ενδιαφέρων του κόσμου είναι μεγάλο. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το κομμάτι της ενημέρωσης και των εξετάσεων. Έχουμε προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αρκετές αντίστοιχες δράσεις, ενώ θα υπάρχουν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού» δήλωσε ο κ Καλαντζής.

Κων/νος Χονδρός