Κοινωφελής Εργασία: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τα 8μηνα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τo Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» είναι Έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του 2ου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων (130.000), ενδέχεται να μεταθέσει την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, η οποία όμως δεν θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες. Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν εξασφαλιστεί 345 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ενώ δεκάδες είναι και οι αντίστοιχες θέσεις στους Δήμους της Αχαΐας.

Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

tempo24.gr 

Δυτική Ελλάδα – απίστευτο: Περπατούσε τέσσερα χιλιόμετρα μαχαιρωμένος για να ζητήσει βοήθεια!