Αντιπροσωπεία της ΤΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Έγινε περιοδεία σε όλους τους χώρους και συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο βουλευτής του Κόμματος χαρακτήρισε σοβαρές τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ιδιαίτερα τονίστηκε η υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής που λειτουργεί μόνο το μισό μήνα από την έλλειψη προσωπικού καθώς επίσης δεν λειτουργεί η ΜΕΘ με αποτέλεσμα την απίστευτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη καρδιολογική κλινική Μεσολογγίου και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αγρινίου όταν δεν υπάρχει εφημερία.

moraitis nosokomeio mesologgiou

Επίσης ελλείψεις υπάρχουν στη ειδικότητα των αναισθησιολόγων και σε άλλες ειδικότητες που δυσκολεύουν την λειτουργία και άλλων κλινικών που προσπαθούν να λύσουν με επικουρικούς γιατρούς που οι συμβάσεις τους έχουν ημερομηνία λήξης. Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία των μαγειρείων, που από το περασμένο Δεκέμβρη που έληξαν οι συμβάσεις των μαγείρων και δεν ανανεώθηκαν με αποτέλεσμα τα μαγειρεία να λειτουργούν με σπουδαστές από τις σχολές του ΟΑΕΔ με τις αντίστοιχες ειδικότητες που κάνουν την πρακτική τους. Από την πλευρά των εργαζομένων μπήκε επιτακτικά το ζήτημα της αυτόνομης λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τόνισε επίσης ότι πίσω από το σκάνδαλο της «Novartis» υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο, εκείνο της εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου και της Υγείας.

Στον Ανακριτή Αγρινίου σήμερα ο Δημήτρης Ματζαβίνος – Καταγγελίες για νέες περιπτώσεις!