Κυριακή… κοντή γιορτή

Αύριο η Εθνική Ελλάδος δίνει το σημαντικότερο παιγνίδι στο Μουντιάλ (ίσως μέχρι το επόμενο όπως είχε πει ο Γκάλης το Γιουρομπάσκετ του 1987) με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα. Το άγχος έχει πλέον αποβληθεί από τους διεθνείς μας, καθώς ήδη πέτυχαν τη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι τώρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Σάντος (φωτο από τη χθεσινή προπόνηση) έδωσε το στίγμα στους παίκτες του ώστε να μην περάσουν στην υπεραισιοδοξία λέγοντας: «Δεν είμαστε εμείς το φαβορί, δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ματς. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η Κόστα Ρίκα γιατί παίζει καλά στην κόντρα επίθεση». Βέβαια εάν η Ελλάδα έχει την συγκέντρωσή της στην άμυνα δύσκολα θα βρουν χώρους οι αντίπαλοι.
Όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν θα διαφέρει με αυτή κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο  Καρνέζης που ξεπέρασε το πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια και ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Ανδρέα Σάμαρη και τον Γιάννη Μανιάτη να συνθέτουν την τριάδα στο κέντρο. Ο Σαμαράς θα βρίσκεται στην κορυφή, ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά και ο Σαλπιγγίδης δεξιά.Ο Κώστας Μανωλάς δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι και θα πάμε στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, μόνο για να προκριθούμε. Πιστεύω ότι εάν παίξουμε όπως στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού θα καταφέρουμε να προκριθούμε».Στην απέναντι «όχθη» ο Μάικλ Ουμάνια της Κόστα Ρίκα έδωσε την φιλοσοφία της ομάδας του που επίσης ψάχνει σ’ αυτό το ματς τη μεγάλη διάκριση και είπε:  «Μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε ιστορία και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να παρουσιάσουμε σε όλον τον κόσμο το ποδόσφαιρο μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα καταφέρουμε να σημειώσουμε μεγαλύτερη επιτυχία. Κακά τα ψέματα, όμως, δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ. Όλοι θέλουμε να το πετύχουμε. Έχω σκεφτεί περισσότερα για το τι μπορούμε να κάνουμε ως σύνολο».