ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚινέζος Πρόεδρος: Είμαστε στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κινέζος Πρόεδρος: Είμαστε στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Κινέζος Πρόεδρος: Είμαστε στο πλευρό σας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την πλήρη στήριξή του στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην χώρα μας εξέφρασε χωρίς περιστροφές ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκεπτόμενος το Μουσείο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Σίσσυ.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.


Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

newsit.gr

Δυτική Ελλάδα: «Έσβησε» ξαφνικά ο επιχειρηματίας Νίκος Ανδρικόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr