«Καθαρές» επιλογές στα νοσοκομεία

Θέμα ημερών η ανακοίνωση των νέων Διοικητών των νοσοκομείων της περιοχής

Θέμα ημερών είναι η τοποθέτηση των νέων Διοικητών στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με δηλώσεις στη «Σ» του Α’ Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) «το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα το Υπουργείο θα έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση τοποθέτησης των νέων Διοικητών και Υποδιοικητών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι Διοικήσεις στα νοσοκομεία της Αττικής και των νησιών όπου δόθηκε προτεραιότητα λόγω του προσφυγικού και αυτή την περίοδο η επιτροπή αξιολόγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης των βιογραφικών που έχουν κατατεθεί. Αυτό όμως που πρέπει να σας ξεκαθαρίσω είναι ότι η επιλογή γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την επιτροπή αξιολόγησης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή κυβερνητικού στελέχους. Όποιοι και όποιες έχουν τα κατάλληλα βιογραφικά, θα επιλεγούν ανεξάρτητα από την ιδεολογικοπολιτική προέλευση του καθενός και της καθεμιάς. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς στο παρελθόν ακολουθούνταν άλλες πρακτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κωστακιώτης.

Δ. Κωστακιώτης στη «Σ»: «Καμία Κυβερνητική παρέμβαση στις επιλογές των Διοικητών – Αξιοκρατικές και διαφανείς οι διαδικασίες»

Ήδη μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στον προθάλαμο της κάλυψης των θέσεων δεν σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που επιβεβαίωσε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ. Όπως και να’ χει πρόκειται σίγουρα για θετικό γεγονός που ενδεχομένως δημιουργεί ελπίδες ότι μπορεί μα να «κοπεί» κάποια στιγμή ο κομματικός σωλήνας που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει τον κρατικό μηχανισμό αυτής της χώρας.

aggelopoulos