Καταρρέει το μεσαιωνικό κάστρο Βόνιτσας

Έκκληση να ληφθεί μέριμνα για το μεσαιωνικό Κάστρο Βόνιτσας απευθύνει η Αμφικτιονία Ακαρνάνων, αφού σήμερα εντοπίστηκε ότι ένα τμήμα από το τείχος κατέρρευσε και ένα μεγάλο μέρος των τειχών του Κάστρου έχει υποχωρήσει και είναι κι αυτό έτοιμο να πέσει. Το ιστορικό κάστρο της Βόνιτσας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και χρήζει άμεσης συντήρησης και προστασίας, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Η αδιαφορία όλων μας, πολιόρκησε το Μεσαιωνικό κάστρο της Βόνιτσας. Δεν το κατέλαβε, το ΓΚΡΕΜΙΣΕ.

Το δεύτερο τείχος άρχισε να καταρρέει. Πρόσφατα γκρεμίστηκε η νότια πλευρά του δυτικού τείχους.

Υπήρξε ΔΗΜΟΣΙΟ έργο που μπορεί και να πέρασε το 1 εκ. ευρώ. Η βλάβη στο τείχος ήταν ορατή και τότε αλλά και πριν από τέσσερις μήνες που ανεβήκαμε για την Αγιά Σοφιά. Το έργο είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κατασκευή μονοπατιών που κάθε καλοκαίρι είναι δύσβατα από την πυκνή βλάστηση. Αυτές ήταν οι ανάγκες επισκευής στο κάστρο σε ένα τέτοιο πολυδάπανο δημόσιο έργο;

Η κλίση που υπήρχε και κάθε χρόνο μεγάλωνε, τα φυτά που ήταν στην εξωτερική πλευρά και συνεχώς μεγάλωναν πρόσθεταν  ένα μεγάλο βάρος στην υπάρχουσα κλίση. Η αδιαφορία όλων μας, έκαναν αυτό που δεν μπόρεσαν δεκάδες πολιορκίες του κάστρου. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς την άδεια της Αρχαιολογίας; Την λύση την είχε εισηγηθεί ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Νικόλας Βερνίκος, αλλά δεν την υλοποιήσαμε για να μην φτάσουμε στα άκρα…

Τώρα ο κίνδυνος είναι στην συνέχεια του τείχους. Ο ημικυκλικός προμαχώνας έχει μια μεγάλη κάθετη σχισμή. Το έχουμε επισημάνει με έγγραφό μας εδώ και χρόνια. Το ίδιο και για τον προμαχώνα τείχος που φτάνει στην Χώρα. Εκεί η σχισμή φτάνει στο να μπορεί να περάσει ζώο ανάμεσα.

Δεν είναι ώρα για ευθύνες. ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. Όλοι όμως τώρα πρέπει να ενδιαφερθούμε. Λύση τώρα, πριν γκρεμιστεί ο διπλανός μεγάλος ημικυκλικός προμαχώνας.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Nέα εξέλιξη: Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ στο αυτοκίνητο της Μαρίας Ιατρού! (VIDEO)