Καταγγελία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. και πολλές άλλες παροχές έχουν συρρικνωθεί ( κοινωνικός τουρισμός κ.α. ) ή καταργηθεί ( οικογενειακά επιδόματα, κατασκευαστικό έργο του πρώην Ο.Ε.Κ. κ.λ.π.)  η πλειοψηφία του οργανισμού ( Ο.Α.Ε.Δ.) αποφάσισε να δώσει στην κυβέρνηση 120 εκ. ευρώ με τη μετατροπή των ταμειακών διαθεσίμων σε κρατικά « ρέπος »

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με κυβερνητική εντολή , όπως και σ’ άλλους οργανισμούς, και ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων ( ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Δ.  Οι εκπρόσωποι από τη Γ.Σ.Ε.Ε. ψήφισαν «παρών»,  βάζοντας και τη δική τους  πλάτη στην απόφαση αυτή , ενώ ο εκπρόσωπος του ταξικού κινήματος ψήφισε κατά της απόφασης  εκφράζοντας τις απόψεις του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά .

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει την απόφαση αυτή , η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτικών  ομίλων και τη ρευστότητα του Δημοσίου προς τους λεγόμενους δανειστές , συνεχίζοντας έτσι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ  κ.α. , την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. που αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .

Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν σε τέτοιες αντεργατικές αποφάσεις   και συνολικά στην αντιλαϊκή  πολιτική , διεκδικώντας  την κάλυψη  των απωλειών που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ε.Ε. , των μονοπωλίων  και των κυβερνήσεών τους  και να τις ανατρέψουν με τους αγώνες τους.

Να παλέψουν για νέες διεκδικήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Αγρίνιο 27/3/2015

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.