Καραμανλής: Η κυβέρνηση όφειλε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των πολιτών για τη Μακεδονία

Την απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008 και την αξία που εκείνη είχε ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε δήλωση – παρέμβαση εν όψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι αγνοήθηκαν οι ευαισθησίες των πολιτών στο ζήτημα της Μακεδονίας, ενώ δεν διαμορφώθηκαν από την κυβέρνηση συνθήκες εθνικής συνεννόησης, έστω και στοιχειώδους.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κ. Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.»

parapolitika.gr

Οργή Κουρουμπλή για τις αφίσες στο Αγρίνιο που τον χαρακτηρίζουν “προδότη”