Κάλεσμα oικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας στην απεργία στις 8 Νοεμβρίου – Γενική συνέλευση στο ΕΚΑ την Πέμπτη 1/11

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων και Εργαζομένων σε συναφή επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 4/10/2018  αποφάσισε  τη συμμετοχή ΣΤΗΝ απεργία στις 8 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει  περιοδείες  σε χώρους δουλειάς , οικοδομές, εργοτάξια και σε γειτονιές  για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας.

Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν  την εργατική τάξη της χώρας μας για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές  και όλα αυτά  τα παράσιτα που θησαυρίζουν  από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Η «μεταμνημονιακή  εποχή»  και η επιστροφή  στην  κανονικότητα  φέρνει  νέα «ματωμένα» πλεονάσματα,  σύμφωνα και με το προσχέδιο  του κρατικού προϋπολογισμού, γονατίζοντας  κι άλλο  τα φτωχά λαϊκά στρώματα . Οι εκατοντάδες  αντεργατικοί  αντιλαϊκοί νόμοι  που ψήφισαν οι κυβερνήσεις  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  που βαδίζουν πιστά στη γραμμή  της Ε.Ε. και του κεφαλαίου είναι  σε ισχύ. Το «τέλος  των μνημονιακών νόμων»  όχι μόνο δε φέρνει  ανάκτηση  των απωλειών αλλά ενισχύει  κι άλλο την αντιλαϊκή επίθεση .

Για εμάς  η μόνη ανάπτυξη  που θα έρθει  είναι η ανάπτυξη των χρεών στην εφορία , στο ρεύμα , στις τράπεζες, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας , της παιδείας κ.λ.π. Με τον αγώνα  μας μπορούμε  να  επιβάλουμε  το δίκιο μας με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι των λίγων».

Συζητάμε, οργανώνουμε  τον αγώνα μας σε κάθε τόπο  δουλειάς, παίρνουμε μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.) σύμφωνα με το πλαίσιο  της Ομοσπονδίας Οικοδόμων  Ελλάδας 7ωρο  – 5ήμερο- 35ωρο. Επαναφορά  των Σ.Σ.Ε. και του κατώτερου μισθού  στα 751 € για όλους . Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων   ενσήμων.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  και  όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης , αντιπλημμυρικής  και αντιπυρικής προστασίας.
  • Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και της φοροληστείας .
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς και πολέμους. 

Μεσολόγγι: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα και χωρίς αλκοόλ