Κάλεσμα της ΟΓΕ Αγρινίου για την κινητοποίηση κατά του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα

Εργαζόμενες,άνεργες,φοιτήτριες,σπουδάστριες,νέες μητέρες,συνταξιούχοι.Κανένας εφησυχασμός! Μετά την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου,νλεα αντιλαικά μέτρα
φορτώνονται στις πλάτες της λαικής οικογένειας και την ίδια στιγμή ποινικοποιείται η δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαικής κατοικίας, επιχειρείται χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία με τις επευφημίες του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Πάνω σε αυτά έρχεται να πατήσει η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η ΕΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι σχεδιασμοί που μπαίνουν στο τραπέζι των Αναπτυξιακών Περιφερειακών. Συνεδρίων και θα συζητηθούν και σε αυτό που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Φλεβάρη στην Πάτρα, με σκοπό την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων.

Την ανάπτυξη τους, όμως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, την έχουμε ζήσει στο πετσί μας.Με τους ανελέητους φόρους και τα χαράτσια,με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, με ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας,πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και διευκολύνσεις στα “δουλεμπορικά γραφεία”,με τις γυναίκες εργαζόμενες να είναι τα μεγάλα θύματά τους,δημοσιονομικές περικοπές χωρίς τέλος, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας,που σπαραλιαζει τη ζωή της εργαζόμενης μητέρας.

Οι εργαζόμενες,οι άνεργες,οι νέες γυναίκες,οι συνταξιούχοι ξέρουμε καλά τι σημαίνει ανάπτυξη για την Κυβέρνηση και την ΕΕ,καθημερινά βλέπουμε τα αποτελέσματά της στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.Δεν θα ανεχτούμε άλλο να υποβιβάζεται το σύστημα υγείας και να συγχωνεύονται τα νοσοκομεία,να περιμένουμε στην ουρά για ένα 8μηνο ή 5μηνο, αλλά κι μισοδουλειά που ντύνεται το μανδύα της “ευελιξίας”.Δεν θα ανεχτούμε άλλο η φτώχεια και η ανεργία να χτυπά εμάς και τα παιδιά μας, να δεχόμαστε σαν μόνιμη λύση την εξασφάλιση του κολατσιού τα σχολεία σαν υποχρέωση κάποιου τρίτου και όχι σαν δικαίωμα του γονιού προς το παιδί ή να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό λόγω της έλλειψης υποδομών.

Πάνω σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους θα βασιστεί η συζήτηση,παρουσία του πρωθυπουργού, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας με συνομιλητές επιχειρηματίες,βιομηχάνους και τραπεζίτες, που θεωρούν κόστος τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,το δικαίωμα στη μητρότητα,στη μόνιμη
και σταθερή εργασία. Γυναίκα σε καλούμε να μην συμβιβαστείς με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή,να βγεις στο δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες σου.
Σήμερα η γυναίκα και η οικογένειά της έχει τη δυνατότητα, να απολαύσει τους καρπούς της δικής της προσπάθειας και εργασίας. Σήμερα μπορεί η λαική οικογένεια να αξιοποιήσει προς όφελός της την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης,όλα εκείνα τα έργα και τα τεχνολογικά μέσα,που δημιούργησε και πρέπει να χρυσοπληρώσει για να
χρησιμοποιήσει.

Δεν θα επιτρέψουμε να τσακίζουν τις ζωές μας, για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.ΟΙ ανάγκες μας δεν χωράνε στην ανάπτυξή τους. 5-6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλοι στη συγκέντρωση,την Τρίτη 6 Φλεβάρη,στις 5.30 μμ στην πλατεία μπροστά στον Αγιο Ανδρέα στην Πάτρα. Αναχώρηση 3.45 μμ απο το ΕΚΑ, 4.00 μμ απο τα τρένα.

Αγρίνιο: «Με το δεξί» το 2018 με την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)