ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΚάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Παρασκευής 12 Γενάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Παρασκευής 12 Γενάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Παρασκευής 12 Γενάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Παρασκευής 12 Γενάρη. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.

Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι “αέρας κοπανιστός” ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.

Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση οργανώνει νέα αναπτυξιακή φιέστα αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα στις 20-22 Γενάρη 2018 στην Πάτρα . Μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια προβάλλει προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων . Προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό να στρατευτεί και να δείξει ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Τη «δίκαιη ανάπτυξή» τους τη βιώνουν καθημερινά η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, τόσο στην περιοχή μας όσο και σ’ όλη τη χώρα. Τη βιώνουν οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες και στην περιοχή μας που , παρά τις υποσχέσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα των διαφόρων κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων , τα προβλήματα παραμένουν και λαϊκά νοικοκυριά είναι σε απόγνωση από τις καταστροφές που υπέστησαν στο βιό τους .

Απαιτούμε άμεσα από την πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και να αποζημιώσει τους πληγέντες μ’ όλο το ποσό των ζημιών που έπαθαν στις περιουσίες τους, όπως και μια σειρά ελαφρύνσεις στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο κράτος .

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή και αναμονή. Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση , αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας .

Συμμετέχουμε ενεργά στο συλλαλητήριο αγωνιστικής υποδοχής του κυβερνητικού κλιμακίου

και του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 22 Γενάρη στην Πάτρα

Συνάδελφοι, μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολή πάνε χέρι-χέρι!

Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, τον χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει! Κάτω τα ξερά σας από την απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Προϊόντα ΑΜΦΙΓΑΛ και στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ