ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚαιρός – Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια Οδό για τις πλημμύρες

Καιρός – Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια Οδό για τις πλημμύρες

Καιρός – Ναύπακτος: «Φωτογραφίζουν» την Ιόνια Οδό για τις πλημμύρες

Όλα τα μέτρα δράσης που αποφασίστηκαν από το συντονιστικό όργανο στο δημαρχείο της Ναυπάκτου αλλά και τις επαφές που θα γίνουν με την Ιόνια Οδό.

Μετά από δίωρη σύσκεψη στο δημαρχείο Ναυπάκτου το συντονιστικό όργανο που συστάθηκε μετά τις καταστροφές που υπέστη η Δ.Ε. Αντιρρίου από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή πήρε σημαντικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό όλοι οι φορείς «φωτογραφίζουν» την Ιονία οδό ως άμεσα υπεύθυνη για τις πλημμύρες στην περιοχή. Επισημάνθηκε πως για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια υπήρξαν πλημμύρες σε μία περιοχή που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Τα αντιπλημμυρικά της Ιονίας Οδού

Ακόμα και οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού δεν προέβλεψαν τις παρακείμενες υποδομές με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να κατευθύνονται σε μικρά ρέματα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τι αποφασίστηκε…

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr αποφασίστηκε:

-Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία ,θα μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί στις 08.30 να τηλεφωνούν στο πενταψήφιο νούμερο 15199 για τις ζημιές.

-Δημιουργούνται 4 επιτροπές, για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες,επιχειρήσεις,υποδομές και οικιακό εξοπλισμό,ήδη από αύριο το πρωί.

-Αποφασίστηκε επίσης θα απευθυνθούν τόσο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ιόνια οδό, όσο και στο υπουργείο υποδομών ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποδομές της περιοχής.

-Να κηρυχθεί με απόφαση της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Δ.Ε. Αντιρρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις στους πληγέντες και οι υπόλοιπες ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί φυσικών καταστροφών.

-Επίσης η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να καθαρίσει τα ρέματα, προχωρώντας παράλληλα τη σχετική δημοπρασία.

Να σημειωθεί,ότι στη συνεδρίαση μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος,υπηρεσιακοί παράγοντες,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

ethnos.gr

Α’ ΕΠΣΑ: Στον ΑΟ Αγρινίου ο Σπύρος Κάππας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr