ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚαιρική «βόμβα»! – Η Ναυπακτία μετρά τις πληγές της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καιρική «βόμβα»! – Η Ναυπακτία μετρά τις πληγές της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καιρική «βόμβα»! – Η Ναυπακτία μετρά τις πληγές της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις – Εικόνες αποκάλυψης σε Αντίρριο, Μακύνεια, Ρίζα και Πλατανίτη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια καιρική «βόμβα» η οποία εκτοξεύτηκε και έσκασε τα ξημερώματα στο Αντίρριο και τις γύρω περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας. Κάτοικοι και επαγγελματίες μετρούν τις πληγές τους από την ισχυρή νεροποντή που τους έπληξε η οποία σε περίπτωση κατά την οποία μάλιστα δεν ήταν επιτυχημένος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και συντονισμός των συναρμόδιων αρχών να θρηνούσαμε ακόμα και θύματα!

Ειδικότερα, στην περιοχή του Πλατανίτη, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Μεταφέρθηκαν 2 άτομα από Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και 6 άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά 4 ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση 3 ατόμων από οικία. Από τη σήραγγα της Ιόνιας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, μάλιστα χρειάστηκε με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να κλείσουν η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η σήραγγα της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Μακύνειας στο ρεύμα προς Ιωάννινα καθώς και η παλαιά Εθνική οδός Ρίου – Αντιρρίου στο 2ο χλμ.

Στο μεταξύ οι φορείς «φωτογραφίζουν» την Ιόνια Οδό ως άμεσα υπεύθυνη για τις πλημμύρες στην περιοχή. Επισημάνθηκε πως για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια υπήρξαν πλημμύρες σε μία περιοχή που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Ακόμα και οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιόνιας Οδού δεν προέβλεψαν τις παρακείμενες υποδομές με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος υδάτων να κατευθύνονται σε μικρά ρέματα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Δήμος Ναυπακτίας από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακαλεί όλους τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Κυριακής 14 Ιουλίου, να υποβάλλουν αίτηση με αναφορά των ζημιών που υπέστησαν.

Οι αναφορές θα υποβάλλονται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 15199

FAX: 26343 61210

Εργάσιμες ημέρες και ώρα από 7:30 έως 15:00.

Θετική εντύπωση την ίδια ώρα προκάλεσε το γεγονός της επίσκεψης – «αστραπή» στις πληγείσες περιοχές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο νέος υπουργός στις 7 περίπου το πρωί της Κυριακής, επισκέφθηκε τις περιοχές της Ναυπάκτου, της Μακύνειας και άλλα σημεία που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. Παράλληλα βρέθηκε και στην Αχαΐα, στα σημεία όπου παρουσίασαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Να σημειωθεί ότι η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών στην περίπτωση της πλημμύρας που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του χειμάρρου στο Δρέπανο, αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς οι περισσότεροι από τους 1000 θαμώνες κέντρου διασκέδασης που είχαν αποκλειστεί, είδαν έγκαιρα τα σωστικά συνεργεία και αντελήφθησαν πως ο απεγκλωβισμός τους ήταν θέμα χρόνου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παρωδία! Η Ναύπακτος πνιγόταν και η αντιπεριφέρεια ευχόταν… χρόνια πολλά!!! (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr