Καινούργιο-Lets do it Greece:Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα «Θέλουμε το χωριό μας καθαρό»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Δημοτική Κοινότητα Καινουργίου η εθελοντική δράση Lets Do It Greece στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στην συγκεκριμένη δράση.

Οι εθελοντές μαζί με το τοπικό Δ.Σ του Καινουργίου συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού και μοιράστηκαν σε δύο ομάδες,όπου κάθε μια ανέλαβε να καθαρίσει τον προκαθορισμένο τομέα,ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει.

 

 

Στην σημερινή δράση συμμετείχαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Καινουργίου ,του Γυμνασίου,του ΕΠΑΛ,εκπαιδευτικοί των σχολείων,μέλη από τους πολιτιστικούς συλλόγους «Ρουμελιώτες»και «Θεστιείς», από την Ομάδα Γυναικών Καινουργίου και φυσικά εθελοντές.

 

 

Φέτος οι τομείς που καθαρίστηκαν ήταν εντός του χωριού και συγκεκριμένα η κεντρική πλατεία,οι αύλειοι χώροι και οι πλατείες των Ιερών ναών Αγίου Νικολάου και Αγίου Δημητρίου,η πλατεία Καλφούντζου,το Δημοτικό Στάδιο Καινούργιου εσωτερικά και περιμετρικά,ο δρόμος που οδηγεί στο Κοιμητήριο της «Χρυσοχεριάς»,η παιδική χαρά στην πλατεία,ο εξωτερικός χώρος του ιατρείου και κεντρικοί δρόμοι του χωριού.
Τα παιδιά σήμερα έστειλαν ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες,την Δημοτική Αρχή,τους κατοίκους και τους συμμαθητές τους.Το Καινούργιο πρέπει να είναι καθαρό όπως του αξίζει,όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα και «Είναι υπόθεση όλων μας»,χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς δικαιολογίες,ανέφεραν χαρακτηριστικά στον συντάκτη του kainourgiopress.

kainourgiopress.gr