Κ. Κιτσοπάνος: Το θέμα είναι να έχει η ΔΕΥΑ τα χρήματα και την ικανότητα για να λύσουμε τα προβλήματα

«Δεν θέλουμε χρήματα για να λέμε ότι η ΔΕΥΑ είναι εύρωστη, το θέμα είναι να έχουμε χρήματα, άρα και την ικανότητα, να κάνουμε πράγματα και να λύσουμε τα προβλήματα».

Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος εξήγησε μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη την επέκταση του τέλους έργων ύψους 11,11% στις δημοτικές ενότητες του Αγρινίου. Πρόσθεσε μάλιστα πως με αυτά τα χρήματα θα καθαριστούν δεξαμενές, θα αναβαθμιστούν δίκτυα, θα αγοραστούν υδροχλωριωτές κτλ.

«Μας νοιάζει το νερό να είναι καλό και η παροχή του απρόσκοπτη» είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι πρόσφατα αγοράστηκε υδροχλωριωτής για τον Παλαιοπλάτανο, ενώ υπογράμμισε ότι την τελευταία διετία παρά το γεγονός ότι δεν εισπράττονταν το ανταποδοτικό τέλος έργων από τις περιοχές αυτές έγιναν έργα ύψους 600.000 ευρώ στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες.

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η επέκταση του τέλους, αν εισπράττονταν τα ανείσπρακτα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ απάντησε ότι οι οφειλές των παρελθόντων ετών πάνε στο αποθεματικό, ενώ το τέλος έργων υποχρεωτικά κατευθύνεται σε έργα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κ. Κιτσοπάνος στο προσωπικό της ΔΕΥΑ και την έλλειψη που παρατηρείται, πράγμα που επηρεάζει πολλούς τομείς ακόμη την εισπραξιμότητα.

«Ήταν να πάρουμε 15 άτομα μέσω ΑΣΕΠ και ήρθαν μόνο πέντε και από αυτούς οι τρεις θέλουν να φύγουν» ανάφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου και τόνισε ότι υπάρχει μια στρέβλωση σε πολλές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, αφού δεν έχουν κριτήρια εντοπιότητας.

Σχετικά με την εισπραξιμότητα, που είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, ο Κ. Κιτσοπάνος ανέφερε ότι από τότε που επεκτάθηκε η χωρική αρμοδιότητα της ΔΕΥΑ σε όλο το δήμο, ανέβηκε σε περίπου 70% στις δημοτικές ενότητες, όταν είναι γνωστό ότι σε παλαιότερες περιόδους, περίπου ένας στους τρεις πλήρωναν.

Τέλος αναφορικά με τις οφειλές παλαιών ετών, ο κ. Κιτσοπάνος σημείωσε ότι αρκετές έχουν βεβαιωθεί στην εφορία, παρόλο που εκεί κρατείται μια σημαντική προμήθεια.

OI ANEIΣΠPAKTEΣ OΦEIΛEΣ TΩN KATANAΛΩTΩN ΔEN EΠHPEAZOYN THN EKTEΛEΣH TOY ΠPOYΠOΛOΓIΣMOY TOY 2020. TA ANEIΣΠPAKTA ΠOΣA AΦOPOYN ΔAΠANEΣ OI OΠOIEΣ EXOYN HΔH ΠPAΓMATOΠOIHΘEI ΣTIΣ ΠAPEΛΘOYΣEΣ XPHΣEIΣ. ΣE ENAN ΠPOYΠOΛOΓIΣMO ΓINETAI EKTIMHΣH TΩN EΣOΔΩN TA OΠOIA ΠPOKYΠTOYN ΠANTA AΠO THN EKAΣTOTE TIMOΛOΓIAKH ΠOΛITIKH KAI ΣYMΦΩNA ME TA EΣOΔA AYTA YΛOΠOIOYNTAI OI ΣXETIKEΣ ΔAΠANEΣ. ΣYNEΠΩΣ ENAΣ NEOΣ ΠPOYΠOΛOΓIΣMOΣ OYΔOΛΩΣ EΠHPEAZETAI AΠO TA OΠOIA ΠOΣA ΔEN EXOYN EIΣΠPAXΘEI AΠO TIΣ ΠPOHΓOYMENEΣ XPHΣEIΣ KAΘΩΣ OI ΔAΠANEΣ EXOYN HΔH ΓINEI ΔAΠANEΣ ΣYMΦΩNA ME TIΣ ΠPOBΛEΨEIΣ TΩN EΣOΔΩN.

«Δεν θα θέλαμε να πάμε σε κατασχέσεις και περιμένουμε, επειδή θα υπάρξουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τις οφειλές παρελθόντων ετών, να εναρμονιστούμε με το νέο νόμο για να δούμε πως θα κινηθούμε» κατέληξε.

Χριστούγεννα 2019: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς