ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΊσως η μεγαλύτερη επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία μετά την Ιόνια Οδό

Ίσως η μεγαλύτερη επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία μετά την Ιόνια Οδό

Ίσως η μεγαλύτερη επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία μετά την Ιόνια Οδό

Πόσες και πόσες φορές έχουμε συζητήσει σε αυτή τη χώρα για επενδύσεις; Για πάσης φύσεως επενδύσεις. Τελικά οι μόνες επενδύσεις που προχώρησαν στα χρόνια της κρίσης και προχωρούν ακόμη είναι αυτές στον τομέα της ενέργειας. Ευτυχώς δηλαδή που κάτι προχωρά και υπερπηδά τα εμπόδια.

Στην Αιτωλοακαρνανία αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επένδυση, ίσως μετά από αυτή της Ιόνιας Οδού, είναι αυτή της «Ένωσης Αγρινίου» και των Ενεργειακών Κοινοτήτων που έχει συγκροτήσει και αφορά 33 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 168 MW.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 220 εκατομμυρίων ευρώ, που εκτιμάται ότι θα έχει με ετήσιο όφελος 45 εκατ. ευρώ για την τοπική κοινωνία και τα 1750 περίπου μέλη των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Η επένδυση φυσικά στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και σημαντικό ποσοστό τους θα παραμείνει στο στάδιο της λειτουργίας. Η πρόσφατη έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των αδειών παραγωγής του όλου project ίσως είναι η πιο ευχάριστη είδηση του τελευταίου διαστήματος.

Πέρα όμως από τα αιολικά της «Ένωσης Αγρινίου», γενικότερα για τις επενδύσεις ενεργειακού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για βιορευστά, είτε για βιοαέριο κτλ, το κράτος θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει ένα χωροταξικό σχεδιασμό για κάθε είδους επένδυση. Μόνο έτσι ο επενδυτής θα βλέπει την επένδυσή του να προχωρά πιο γρήγορα και θα αισθάνεται πιο σίγουρος γι αυτή και από την άλλη η τοπική κάθε φορά κοινωνία θα αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις επενδύσεις.

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζουν οι Περιφερειάρχες

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr