Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου: Νέα ενημερωτική συνάντηση

Ο Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου) μετά την πρώτη πετυχημένη ημερίδα, που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου την Κυριακή 29 Οκτωβρίου
με θέμα: «Τη σύσταση γραφείου ανάπτυξης με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, του οικονομικού και πληθυσμιακού μαρασμού και άλλων συναφών προβλημάτων της περιοχής μας»
προσκαλεί όλους τους Αποκουρίτες και όχι μόνο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 6.30μ.μ σε μια διερευνητική συνάντηση συζήτηση, ενημέρωση για το ίδιο θέμα. Τόπος συνάντησης το Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κωνσταντίνου .

ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ με το τι δηλαδή είναι ο Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ

Γνωριμία με τον Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. (Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Μια ομάδα εθελοντών.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ: Σε όλους τους κατοίκους της περιοχής Τριχωνίδας
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ:
Το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από την ιδέα μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης προβλημάτων όπως η ανεπαρκής ή η απουσία εκμετάλλευσης φυσικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας καθώς και η παραμέληση του φυσικού περιβάλλοντος.
Ουσιαστικά ο Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. είναι μια παρέμβαση στη κοινότητα όπου πρωτίστως έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους ώστε με όχημα τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή να γίνουμε βιωματικά ικανοί και επαρκείς δίνοντας λύση σε κάθε πρόβλημα .
Ουσιώδης στόχος μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων, η αύξηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής και μεταποιητικής παραγωγής στην περιοχή μας και η ενθάρρυνση στη συμμετοχική δράση και τον εθελοντισμό.
Ο τρόπος που λειτουργούμε παρότι υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο είναι η άμεση δημοκρατία ,δηλαδή όλα τα μέλη ψηφίζουν ισάξια σε κάθε απόφαση και το Διοικητικό Συμβούλιο απλώς επικυρώνει.
Οι συνελεύσεις μας γίνονται κάθε Κυριακή συνήθως 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες