Σε κλίμα έντασης η ημερίδα για το Πανεπιστήμιο στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Νεότερη ενημέρωση:

Οι φοιτητές αποχώρησαν από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, επιτρέποντας να διεξαχθεί η εκδήλωση. Ως αντιπρόταση προς τους φοιτητές τέθηκε από το πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κώστα Πιστιόλα να παρακαμφθεί το θέμα της επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και να συζητηθούν τα προβλήματα των φοιτητών και να συμπεριληφθούν σε ψήφισμα. Επίσης, προτάθηκε στους φοιτητές να δεσμεύσουν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, να παραστεί σε σύσκεψη με όρο τα Πανεπιστημιακά Τμήματα να παραμείνουν στο Αγρίνιο και να αφήσουν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα στον Υπουργό Παιδείας για να αποφανθεί.

Μετά την αποχώρηση των φοιτητών και δια στόματος του Δημοσιογράφου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Κωστή Τσιακανίκα, γνωστοποιήθηκε πως τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει μέσω πρόκλησης από το Υπουργείο Παιδείας, ενημερωτική εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο.

Στην αίθουσα υπάρχει πολύς κόσμος και μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Βαρεμένος και Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Γ. Λύτρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Κουτσουπιάς, του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής κ.α.

Πρώτη ενημέρωση:

Εν μέσω εντάσεων ξεκίνησε προ ολίγου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, η ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΝΑ) για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και την Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως πολυμελής ομάδα φοιτητών που βρίσκεται στο χώρο με πανό, ζητά τη ματαίωση της ημερίδας, διαφωνώντας με το αίτημα για Επανίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Στην ημερίδα λαμβάνουν μέρος και μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Πάντως η θέση των φοιτητών είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστή και η σημερινή τους παρέμβαση είναι αναμενόμενη.Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ από το sinidisi.gr

foitites pano agrinio epimelitirio

Αγρίνιο: Προφυλάκιση για 39χρονο με… πλούσιο ποινικό παρελθόν!