Ημερίδα Ειδικής Αγωγής στο Νεοχώρι

Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Νεοχώρι με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, όπου κάλεσαν τον συντοπίτη τους κο Παπαναστασίου Φ. να τους αναλύσει θέματα που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς & γονείς παιδιών.

Θα μιλήσει για τις Μαθησιακές Δυσκολίες που μπορεί ν’ αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τα πρώιμα σημάδια που θα βοηθήσουν τους γονείς να αντιληφθούν εάν το παιδί τους παρουσιάζει κάποια Μαθησιακή Δυσκολία, αλλά και τους τρόπους παρέμβασης από το σχολείο και το σπίτι. Στη συνέχεια θα μιλήσει για τα χαρακτηριστικά της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ).

Λίγα λόγια για τον Φώτη Παπαναστασίου:

Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι επικεφαλής της ομάδας του eidikospaidagogos.gr. Είναι Ειδικός Παιδαγωγός/Συγγραφέας-MSc Σχολική Ψυχολογία, διαχειριστής του eidikospaidagogos.

Είναι επίσης, Επιστημονικός Σύμβουλος του Τομέα της Ειδικής Αγωγής του ομίλου του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.

Έχει αναλάβει Επιστημονικός Δ/ντής στο Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΛΕΥΣΗ».

Ο κος Παπαναστασίου Φ. είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ» (εκδόσεις ΠΕΔΙΟ), το οποίο στον πρώτο μόλις χρόνο της κυκλοφορίας του, εξαντλήθηκαν 5 εκδόσεις και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο  «ΔΕΠΥράζει» Πρόγραμμά Υποστήριξης & Παρέμβασης σε παιδιά με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η παρουσίασή του πρώτου βιβλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο Aegean College. Ο σύνδεσμος από την παρουσίαση: https://youtu.be/OpNtRwE_5EU

Η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 12/04/19 στο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα.

Ο κος Παπαναστασίου έχει προσκληθεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο STAR στην εκπομπή LiveU με την κυρία Τσαπανίδου, στην εκπομπή «ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» στην ΕΡΤ3 με τον Κο Αρβανιτίδη Χ. & την κα Ποιμενίδου Ε., στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το ΣΚ» με τον κο Σκάλκο, στο «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ» με την κυρία Ατσιδάκου, και πολλές άλλες. Έχει υπάρξει κεντρικός εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση. Στο τελευταίο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ξεπέρασε τα 1.000 άτομα για να τον ακούσουν. Σας στέλνω τον σύνδεσμο από το video προώθησης του σεμινάριο για να δείτε την μεγάλη ανταπόκριση που είχε: https://youtu.be/KvwVf_1bbgw

Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές ημερήσιες ή εβδομαδιαίες εφημερίδες (όπως «ΕΘΝΟΣ», «REAL», «A free press», η «Κυριακάτικη», «Free Sunday» κλπ.), αλλά & σε πολλές ιστοσελίδες που αφορούν παιδιά (όπως infokids, mothersblog και πολλά άλλα).

Με την FreeSunday του κυρίου Γ. Κύρτσου όπως και με την ThessPress έχουμε αναπτύξει σταθερή συνεργασία.

aixmi-news.gr

Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου Βόνιτσας: Εκδήλωση ενάντια στον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)