«Ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές – Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

«Ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές

Δεν «γλιτώνουν» ούτε πολύτεκνοι και δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου 

 

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θέλει να βάλουν οι καταναλωτές η ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Οι χρεώσεις αυτές δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2012 με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει απώλειες της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για το κόστος για το ρεύμα των πολυτέκνων, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, τη διασύνδεση των νησιών κ.α. Ένα επιπλέον κόστος το οποίο κάθε χρόνο η ΔΕΗ πρέπει να ανακτά.

Οι τιμές ωστόσο από το 2012 δεν έχουν αναθεωρηθεί και η ΔΕΗ εμφανίζει μεγάλες ζημιές, ειδικά για την περίοδο του 2015 οπότε είχαν αυξηθεί κατά πολύ οι τιμές του πετρελαίου.
Τώρα ζητά να γίνει αύξηση στους λογαριασμούς ώστε να αρχίσουν να εισρέουν χρήματα από τα χαμένα κέρδη στα ταμεία της. Την τελική απόφαση θα πάρει η ΡΑΕ και μάλλον θα είναι πολιτική, καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι ήδη φουσκωμένοι από χρεώσεις που δεν αφορούν στην κατανάλωση ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το κενό τουλάχιστον πέντε ετών για τις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθεί και αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των Αγρινιωτών, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, σχολιάζοντας στη «Σ» πως: «δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με συνεχείς αυξήσεις παντού και ταυτόχρονα να μην ενδιαφέρεται κανείς να βάλει ένα φρένο. Πόσο άλλο μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και την τσέπη τους; Ξεχνάνε όμως πως όλα είναι ρόδα και γυρίζουν και δεν θα είναι δια βίου Υπουργοί και Βουλευτές».

Σεραφείμ Φεγγούλης
Ο Σεραφείμ Φεγγούλης

Ο Σεραφείμ Φεγγούλης επεσήμανε: «αν γίνει κάτι τέτοιο, σαν επαγγελματίας και μόνο, θεωρώ ότι θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα. Θα μας «γονατίσει» είτε μιλάμε για οικιακά, είτε για επαγγελματικά τιμολόγια και γίνεται απλά για να πληρώνουμε τα golden boys».

Θωμάς Καραγιώργος
Ο Θωμάς Καραγιώργος

Ο Θωμάς Καραγιώργος τόνισε: «αυτά είναι αποτελέσματα της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση. Αναμενόμενα ήταν και θα έρθουν ακόμη χειρότερα με την ψήφιση των νέων μέτρων. Η αύξηση στην αύξηση που μπορεί να οδηγήσει; Ο κόσμος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε καμία περίπτωση».

Θανάσης Καγκάδης
Ο Θανάσης Καγκάδης

Ο Θανάσης Καγκάδης σχολίασε: «για μια ακόμα φορά θλίβομαι από την συνεχή αύξηση όλων και την ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματος. Λυπάμαι και εύχομαι κάποτε να τελειώσει όλο αυτό. Τι άλλο μπορώ να πω;»

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

 

Οι Προτάσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την μελέτη ανάπλασης του Πάρκου Αγρινίου