Ηλεκτρονική πρωτοπορία για τους πολίτες της Ναυπάκτου

Ο Δήμος με μια δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα στο κινητό των δημοτών του έρχεται πιο κοντά στην καθημερινότητά τους

Μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική υπηρεσία στα χέρια των δημοτών του φέρνει ο Δήμος Ναυπακτίας, που ήδη λειτουργεί πιλοτικά και σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί ευρέως στο Δήμο.

Όπως εξήγησε στη «Σ» ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας: «οι δημότες της Ναυπάκτου μέσω μιας εφαρμογής που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους θα μπορούν με μια φωτογραφία να μας στέλνουν ότι θέλουν, όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην γειτονία τους κλπ. Θα μπορούν να βγάλουν φωτογραφία για παράδειγμα μια λακκούβα που είναι σε έναν δρόμο και να μας την στείλουν. Εμείς αυτομάτως θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε που ακριβώς βρίσκεται, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε άμεσα, κερδίζοντας πολύ περισσότερο χρόνο».

Στην παρούσα φάση, ο Δήμος Ναυπακτίας, εκτός του γεγονότος ότι λειτουργεί το πρόγραμμα αυτό πιλοτικά, ώστε να βελτιώσει πιθανά λάθη ή αστοχίες, προετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για τους δημότες του.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δημότης θα έχει ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται το αίτημά του. Παράλληλα, δρομολογείται η δυνατότητα οι δημότες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά, να εντοπίζουν ηλεκτρονικά τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης κλπ.

Αντίστοιχη εφαρμογή (novoville) δεν διαθέτει άλλος Δήμος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα!

«Η λίστα των προβλημάτων που είναι διαθέσιμη προς τους δημότες – χρήστες της εφαρμογής παραμετροποιείται απόλυτα. Μπορεί να εμφανίζει κάθε φορά τα επιθυμητά προβλήματα και με πολύ εύκολο τρόπο να εμπλουτίζεται ή να συρρικνώνεται. Δημιουργείται μια βάση δεδομένων με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα και δημοτών που έχουν εξυπηρετηθεί από το Δήμο. Ο Δήμος μπορεί να επικοινωνεί με τους δημότες του, είτε αποστέλλοντας προσωπικά ή ομαδικά μηνύματα σε αυτούς, είτε μέσω της εφαρμογής novoville με μηνύματα εφαρμογής (push notifications), είτε με sms, είτε με e-mail. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με πολύ απλό τρόπο μέσω του διαχειριστικού συστήματος novoville και της βάσης χρηστών που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου» συμπλήρωσε ο κ. Καρακώστας.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Αναστάτωση στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου από αυτοκίνητο που εισέβαλε στο προαύλιο! – Κινητοποίηση από την Αστυνομία