ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Η ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο είναι σαφώς διασπαστική πρωτοβουλία”

“Η ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο είναι σαφώς διασπαστική πρωτοβουλία”

“Η ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο είναι σαφώς διασπαστική πρωτοβουλία”

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε ότι, στην πόλη της Ναυπάκτου,  κάποιοι συνάδελφοι  ξεκίνησαν πρωτοβουλία για ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ.

Είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, ότι  εδώ και  πέντε χρόνια , με έδρα την Ναύπακτο, έχει συστηθεί  παράρτημα  του σωματείου μας  για το συντονισμό της δράσης των συνταξιούχων της περιοχής, την ενημέρωση και την αγωνιστική αντιμετώπιση των αντισυνταξιουχικών μέτρων που συνεχώς λαμβάνονται.

Είναι επίσης γνωστό, ότι τα παράρτημά μας  κάνει κανονικά εκλογές  για τα όργανα  της κεντρικής διοίκησης, αλλά και για εκλογή πενταμελούς Διοικούσας  Επιτροπής, η οποία  έχει την ευθύνη  λειτουργίας  του παραρτήματος. Κάνει εγγραφές, πραγματοποιεί συσκέψεις, ενημερώνει  τους συνταξιούχους, συντονίζει  τη δράση και την αντίσταση των συνταξιούχων της περιοχής  κόντρα στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί, για να μπορέσουμε  όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, βλέπουμε πρωτοβουλίες για καινούργιο σωματείο.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σαφώς διασπαστική και βάζει εμπόδια  στην ενωτική μας δράση.

Θέλουμε να καλέσουμε  τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση  αυτής της ενέργειας . Να μαζικοποιήσουν το ενωτικό σωματείο  των συνταξιούχων  Ι.Κ.Α Αιτωλ/νίας,  για να είναι η δράση μας περισσότερο αποτελεσματική .

Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την απόδοση στο ακέραιο  στις κύριες και επικουρικές συντάξεις  , το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, τα εφάπαξ .  Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης  και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.

Το σωματείο μας , τέλος, συμμετέχει στη συντονιστική  επιτροπή των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων  του νομού, αναπτύσσοντας κοινή δράση με το σωματείο συνταξιούχων  του δημοσίου  και τα σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου.

Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο την Τετάρτη 14/3

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr