ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ… Οκτωβριανή δακοκτονία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει

Η… Οκτωβριανή δακοκτονία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει

Η… Οκτωβριανή δακοκτονία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει

Με τη συνήθη καθυστέρηση των τελευταίων ετών -κληρονομιά της διοίκησης Κατσιφάρα- η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία ψεκασμούς σε ελαιώνες, στο πλαίσιο του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για το Δάκο της ελιάς.

Σήμερα, θα γίνουν ψεκασμοί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου και στην περιοχή του δήμου Ναυπακτίας από τη Δευτέρα 21/10.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια η χρονιά δεν ήταν τόσο ευνοϊκή για το δάκο. Όμως οι ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το δάκο και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στους διαγωνισμούς της δακοκτονίας. Πριν λίγες μέρες σημαντικές εκτάσεις με ελαιοκαλλιέργειες πέριξ της Τριχωνίδας επλήγησαν από χαλαζόπτωση. Είναι καιρός πια αυτή η κατάσταση που παγιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια να σταματήσει με την αλλαγή της Περιφερειακής Αρχής. Προεκλογικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης μιλούσε για διαγωνισμούς στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε άλλους τομείς με ορίζοντα τριετίας, έτσι ώστε η δακοκτονία να γίνεται έγκαιρα όχι στα τέλη Οκτωβρίου… Πρέπει λοιπόν να το κάνει!

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Η τελευταία δοκιμή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr