ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΙ.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου: Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Πιστιόλα (ΦΩΤΟ)

Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου: Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Πιστιόλα (ΦΩΤΟ)

Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου: Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Πιστιόλα (ΦΩΤΟ)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου, στον Γιώργο Πιστιόλα, ο οποίος έφυγε την περασμένη Πέμπτη από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη το Αγρίνιο.

Στην κηδεία παρέστησαν και εργαζόμενοι της Agrino καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Επικήδειοι διαβάστηκαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, από εκπρόσωπο των εργαζομένων της Agrino και από εκπρόσωπο της οικογένειας.

Ο 89χρονος ήταν εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, Πρόεδρος της Agrino για σχεδόν τρεις δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, ασχολήθηκε συνεργαζόμενος με τους δύο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO».

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρεις δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση.

Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, απέκτησε 2 κόρες την Λουκία και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρείας. Από τις κόρες του είχε αποκτήσει 4 εγγόνια.

Θλίψη στο Αγρίνιο για τον θάνατο ενός ακόμη νέου ανθρώπου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr