HORECA 2018: Η έκθεση που οδηγεί τις εξελίξεις στον Ξενοδοχειακό και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στην Ελλάδα, η 13η HORECA, ανοίγει τιςπύλες της από 9-12 Φεβρουαρίου στο Μetropolitan Expo για να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της Ξενοδοχίας, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης.

  • 550 εκθέτες,οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες προμηθευτικές εταιρείες του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου
  • 000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας
  • 000 εκτιμώμενοι επιχειρηματίες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης
  • 130 ώρες πρόγραμμα σε 4 θεματικά SPECIAL EVENTS
  • 200 εξειδικευμένοι εισηγητές
  • 8 πανελλήνια πρωταθλήματα καφέ & cocktailΠαράλλληλα, με τη στήριξη και την ηχηρή παρουσία όλων των θεσμικών φορέων της Τουριστικής Βιομηχανίας και του Επισιτιστικού κλάδου, για ακόμα μία χρονιά η HORECA θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στη χώρα μας! Η εγγυημένη εμπορική αποτελεσματικότητα, η πρωτοφανής πολυσυλλεκτικότητα αλλά και ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει διαχρονικά η HORECA στον ευρύτερο κλάδο του Τουρισμού θα είναι και φέτος οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επιβεβαίωση του τίτλου της ως μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εκθέσεις για την τροφοδοσία των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων της μαζικής εστίασης σε παγκόσμιο επίπεδο!

Πλήρως ανανεωμένες παράλληλες εκδηλώσεις

Η διοργανώτρια εταιρεία θέλει να προσφέρει κάθε χρόνο στο πλήθος των επιχειρηματιών επισκεπτών της έκθεσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά και τις υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την εικόνα, τις οργανωτικές δομές, την εμπορική αποτελεσματικότητα της επιχείρησής τους. Έχοντας και φέτος αυτό τον στόχο, διαμόρφωσε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και επιδείξεις και στα 4 stages των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.

Έτσι, λοιπόν, μέσα από τα πλήρως ανανεωμένα προγράμματα οι καινοτομίες και οι ενδιαφέρουσες ιδέες για την ψηφιακή εξέλιξη και το ιντερνετικό μάρκετινγκ των ξενοδοχείων, αλλά και γενικότερα των τουριστικών καταλυμάτων θα αποτελέσουν τον πυρήνα του Web Hotel. Παράλληλα, κορυφαίοι chef και ζαχαροπλάστες από όλο τον κόσμο μέσα από εντυπωσιακές γαστρονομικές παρουσιάσεις κατά την διάρκεια του Gastronomy Forum θα δώσουν το βήμα στην νέα ελληνική κουζίνα. Επιπλέον, βραβευμένοι και έμπειροι baristi και bartenders θα κυριαρχήσουν με τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις τους στα stages των Beer & Spirits Show και Coffee Eventsόπου αντίστοιχα θα διεξαχθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktailsτης Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ από τον SCA Greece.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας FORUM A.E. δήλωσε τα εξής:

Η αλματώδης ανάπτυξη της έκθεσης και η τεράστια αναγνωρισιμότητα και η ελκτική δύναμη του brand HORECA, δεν επιτεύχθηκαν καθόλου τυχαία.

Υποκινήθηκαν από ένα ασίγαστο πάθος για επίτευξη στόχων, στηρίχθηκαν στο όραμά μας για πρόοδο και στην αμετάκλητη απόφασή μας να επιδιώκουμε χρόνο με το χρόνο το καλύτερο. Και ενώ νιώθουμε περήφανοι για την επιτυχία, ταυτόχρονα το υψηλό αίσθημα ευθύνης μάς οδηγεί κάθε φορά στο να τοποθετούμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα…

Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο να διατηρούμε το υψηλότατο επίπεδο της HORECA και ευελπιστούμε ότι η επίσκεψή σας στην έκθεση θα σας προσφέρει όλες τις αναγκαίες ιδέες και λύσεις για την επιχείρησή σας, ώστε να καταφέρετε να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στο δύσκολο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον που απαιτεί ευελιξία, ταχύτητα και καινοτομία.”

Στη HORECA και πάλι η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας!

Η κορυφαία ετήσια θεσμική συνάντηση των Ελλήνων ξενοδόχων, η Γ.Σ. του ΞΕΕ θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά στη HORECA. Περισσότεροι από 1.500 ξενοδόχοι από κάθε περιοχή της Ελλάδας αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία χαράσσονται οι βασικές στρατηγικές για την ανάπτυξη του κλάδου, ενώ αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του Τουρισμού από τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Επικοινωνίας κ. Θανάση Γιαλούρη gialouris@forumsa.gr, 2105242100, www.horecaexpo.gr

sdasd (1)

Ο κορυφαίος επιχειρηματίας εκθέσεων διεθνούς επιπέδου

Ο κ. Νίκος Χουδαλάκης είναι Πρόεδρος της Forum AE, της κορυφαίας εταιρίας διοργάνωσης εκθέσεων διεθνούς επιπέδου.

Σ.Ν. Η πολυαναμενόμενη έκθεση Horeca ξεκινά ποιες οι προσδοκίες σας;

Ν.Χ. Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκινά η HORECA και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου στο Μetropolitan Expo

Πρόκειται για μια έκθεση διεθνούς επιπέδου, που είναι συνυφασμένη με τις εξελίξεις της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας καθώς συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων και των χώρων μαζικής εστίασης. Η HORECA μπορούμε να ισχυριστούμε πως βελτιώνει ουσιαστικά το εθνικό τουριστικό προϊόν!

Σ.Ν. Πόσες εταιρίες συμμετάσχουν και πόσοι επισκέπτες αναμένονται;

Ν.Χ. 120.000 επιχειρηματίες αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση από την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια. Συμμετέχουν 550 προμηθευτικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των οποίων θα αναπτυχθούν σε 6 θεματικούς τομείς. Τον τομέα εξοπλισμού και επίπλωσης ξενοδοχείων, τον κατασκευαστικό, τον τομέα μηχανημάτων κουζίνας και εξοπλισμού, τον τομέα τροφοδοσίας ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης, τον web marketing και πληροφορικής και τον τομέα Coffee and Beverage.

Σ.Ν Παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρξουν; 

Ν.Χ. Όπως κάθε φορά έτσι και φέτος η HORECA πλαισιώνεται από μια σειρά σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να δώσουν το στίγμα των εξελίξεων που διαμορφώνονται τόσο στη Ελλάδα όσο και στη παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Εκδηλώσεις όπως τις νέες τάσεις του Web Hotel που αναπτύσσονται θέματα που αφορούν στις on line κρατήσεις και το digital marketing με τη συμμετοχή των πλέον έγκριτων εταιριών . Το Gastronomy Forum στο πλαίσιο των οποίου αναδεικνύεται ο ρόλος της νέας ελληνικής κουζίνας και η συμβολή της στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού ώστε να καταστεί η χώρα μας δυνατός γαστρονομικός προορισμός όπως της αξίζει αφού διαθέτει πλούσια γκάμα προϊόντων υψηλής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας. Πολύ ενδιαφέρουσες θα είναι και οι εκδηλώσεις Beer and Spirits με σεμινάρια και Πανελλήνιους Διαγωνισμού Κοκτέιλ της ΕΜΕ αλλά και Coffee Events με Shows και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ του SCA.

Σ.Ν. Εκτιμάτε ότι η άνοδος του Ελληνικού τουρισμού συμβάλει στη συνεχή αναβάθμιση της HORECA ;

Ν.Χ Σίγουρα ναι, η επιτυχία της HORECA αντανακλά τη δυναμική ανάπτυξη και τις προοπτικές που έχει ο Ελληνικός τουρισμός και διαμορφώνει τάσεις. Άλλωστε είναι ο χώρος που όλοι οι opinion leaders της τουριστικής αγοράς ενημερώνονται, συναντώνται, ανταλλάσουν απόψεις καθορίζοντας τις τάσεις και τις εξελίξεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Σ.Ν. Η Forum είναι leader στο χώρο των Εκθέσεων, αλήθεια ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Ν.Χ. Πράγματι, η Forum θεωρείται κορυφαία εταιρία εκθέσεων στην Ελλάδα διοργανώνουμε εκτός της HORECA, την FOOD EXPO /OENOTELIA , την XENIA, την ARTOZA, το ATHENS COFFEE FESTIVAL. Είναι η εταιρία που κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την κρίση αφού μπόρεσε να εμπλουτίσει το portfolio της με μια σειρά θεματικών εκθέσεων που δίνουν ώθηση την αγορά του τουρισμού, της γαστρονομίας, των εξαγωγών. Στη HORECA, αλλά και σε όλες τις παραπάνω εκθέσεις, οι επισκέπτες θα βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους.

ΣΝ Η επιτυχία σίγουρα δεν είναι τυχαία;

Ν.Χ. Η επιτυχία θέλει προσπάθεια, σκληρή δουλειά και όραμα.

Η επιτυχία στηρίζεται στη συνέπεια και την αξιοπιστία που κερδίσαμε όλα τα χρόνια στη αγορά και  βασίζεται σε ένα σημαντικό αξιακό μοντέλο αφού υποσχόμαστε 100% επιτυχία, υπονοώντας ότι θα διαθέσουμε το 110% προσπαθειών και στη πραγματικότητα επιδιώκουμε ότι θα πετύχουμε το 120%. Αυτό χαρίζει αξιοπιστία και η αγορά μας εμπιστεύεται.

sdasd (2)

Αγρίνιο: Ενδοοικογενειακή βία μέσω… τηλεφώνου!