Ημερίδα για την ενέργεια από το ΕΠΑΛ Καινουρίου

Την Τρίτη 20 Μαρτίου ο Τομέας Μηχανολογίας του ΕΠΑΛ Καινουρίου διοργανώνει στο χώρο του Εργαστηρίου, Ημερίδα – παρουσίαση του γνωστικού πεδίου «έλεγχος και ανάλυση της ενεργειακής απόδοσης και βελτιστοποιήσης ψυκτικών εγκαταστάσεων» των εφαρμοσμένων τεχνολογιών, για τους μαθητές της Γ’ τάξης της αντίστοιχης ειδικότητας και για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το εργαστηριακό μάθημα, την Τρίτη 20-3-2018

Από ώρα 9.30πμ έως 12.00μμ.

Εισηγητής:

Άρης Λιαροκάπης,  Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ,  με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη κατασκευή mini κλιματιστικού και με αντίστοιχες πιστοποιήσεις στην κατασκευή και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανικών έργων ψυκτικών εφαρμογών.

O κ.  Άρης Λιαροκάπης, πρώην μαθητής-πτυχιούχος -του ΤΕΕ Καινουργίου, πτυχιούχος  του ΑΤΕΙ Πατρών, είναι ο εμπνευστής και κατασκευαστής του συστήματος CLIMA CHECK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

«ΤΟ CLIMA CHECK ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΑΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΜΕΝΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ».

Την τεχνική υποστήριξη παρουσίασης του συστήματος ελέγχου και διαγνώσεων θα έχει ο κ. Στάχτιαρης Θωμάς – ψυκτικός ελεύθερος επαγγελματίας – πρώην ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο ΤΕΕ Καινουργίου ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά να «στηθεί» το άρτιο εργαστήριο των «ψυκτικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού» του σημερινού ΕΠΑΛ. Καινουργίου.

ΥΓ.:  

1) Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί του ΕΚ Αγρινίου που διδάσκουν το αντίστοιχο εργαστήριο στη Γ’ ΕΠΑΛ

2) Η παρουσίαση θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΕΠΑΛ Καινουργίου

Βρέθηκε βλήμα στο προαύλιο εκκλησίας του Νεοχωρίου (ΦΩΤΟ)