Οι Hikers Thessaloniki στον Ορεινό Βάλτο

Οι Hikers Thessaloniki επισκέπτονται την περιοχή του Ορεινού Βάλτου και εμείς μιλήσαμε με τον συνιδρυτή της ομάδας, Βανάκα Γαβριήλ.

Ποιοι είναι οι Hikers;
Η ομάδα μας ιδρύθηκε με σκοπό να διαδώσει τις υπαίθριες δραστηριότητες σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσω πάντα των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Αποτελείται από εμένα και τον Ιορδάνη Δήμτση οι οποίοι είμαστε πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ με ειδίκευση πάνω σε αυτό του είδους την άθληση;

Τι ακριβώς είναι η υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες;
Πρόκειται για άθληματα τα οποία λαμβάνουν χώρα κατά κύριο λόγο σε εξωτερικό περιβάλλον, με μοναδικό σκοπό την αναψυχή και την περιπέτεια. Ορειβασία, αναρρίχηση, ράφτινγκ, κανό, τοξοβολία είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις δραστηριότητες;
Όλοι όσοι είναι πνευματικά και σωματικά υγιείς. Υπάρχουν πολλά επίπεδα δυσκολίας και ο καθένας βρίσκει αυτό που του ταιριάζει.

Είναι επικίνδυνα αθλήματα;
Σαφώς και υπάρχουν κίνδυνοι αλλά αυτό είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Εξαρτάται από την ικανότητα, την εμπειρία, τις συνθήκες και πολλά άλλα. Εμείς ως Hikers διατηρούμε το επίπεδο κινδύνου στον ιδανικό βαθμό ώστε να προσφέρει τις συγκινήσεις που αποζητούμε από τη συμμετοχή, πάντα σε ελεγχόμενο και απόλυτα ασφαλές πλαίσιο.

Εσείς ποιες δραστηριότητες οργανώνετε;
Κυρίως ασχολούμαστε με την ορεινή πεζοπορία , την αναρρίχηση, την τοξοβολία και με την αστροπορία. Η τελευταία είναι δικό μας δημιούργημα και αφορά πεζοπορία με ειδική παρατήρηση αστερισμών και βιωματική μάθηση. Πρόκειται για μια επιστημονικά βασισμένη δράση που εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες.

Τι ετοιμάζετε φέτος στην περιοχή μας;
Από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου διοργανώνουμε το Outdoor Sports Camp στην Κοιλάδα του Αχελώου. Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη μας από τη Θεσσαλονίκη. Φυσικά κάποιες από αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό που επικοινωνώντας μαζί μας, μπορούν να κρατήσουν θέση.

Πού μπορούμε να σας βρούμε;
Τα μέσα επικοινωνίας είναι τα εξής: Facebook: /hikersthessaloniki
E-mail hikersthessaloniki@gmail.com Τηλ: 6946 89 83 96.
Σας ευχαριστούμε πολύ Γαβριήλ!
Και εμείς ευχαριστούμε το Μαΐστρο για τη φιλοξενία και σας καλούμε όλους να μας γνωρίσετε!

e-maistros.gr

Αμβρακικός: Νεκρή θαλάσσια χελώνα στον Δρυμό! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)