«Μπόνους» για επιστροφή καταθέσεων απο τις τράπεζες

Σε αγώνα να προσελκύσουν καταθέσεις πελατών έχουν επιδοθεί οι τράπεζες και προσφέρουν μπόνους που μεταφράζονται σε επιστροφή χρημάτων, δωροεπιταγές και εκπτώσεις, για να βγάλουν οι…

2be9a82643171adc5e3118a8c14f18c0_XL

Σε αγώνα να προσελκύσουν καταθέσεις πελατών έχουν επιδοθεί οι τράπεζες και προσφέρουν μπόνους που μεταφράζονται σε επιστροφή χρημάτων, δωροεπιταγές και εκπτώσεις, για να βγάλουν οι αποταμιευτές τα ευρώ από τα στρώματα ή τις θυρίδες και να τα επιστρέψουν και πάλι στα τραπεζικά γκισέ

Οι νέας γενιάς καταθέσεις προθεσμίας δεν συνοδεύονται από υψηλά επιτόκια. Πλέον οι ελκυστικές αποδόσεις ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τα επιτόκια ακόμα και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς δεν φτάνουν το 1%. Στη λογική αυτή η Eurobank δημιούργησε τη νέα προθεσμιακή κατάθεση «Προθεσμιακή Κάθε Μέρα», η οποία προσφέρει στους καταθέτες, εκτός από απόδοση, ένα επιπλέον όφελος στα καθημερινά τους έξοδα από αγορές σε σούπερ μάρκετ και βενζίνη με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών της τράπεζας.

Κέρδος 5% Συγκεκριμένα οι κάτοχοι χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Επιστροφή, αν επιλέξουν να ανοίξουν τον νέο λογαριασμό «Προθεσμιακή κάθε μέρα» (το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 10.000 ευρώ με επιτόκιο 0,7%) κερδίζουν 5% Επιστροφή από τις καθημερινές τους συναλλαγές στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης, Χαλκιαδάκης και στα πρατήρια βενζίνης ΕΚΟ.

Τα ευρώ που συγκεντρώνονται πιστώνονται στην κάρτα και μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές, σε οποιαδήποτε από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα Επιστροφή. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θόδωρο Καλαντώνη, η Eurobank εστίασε σε τομείς εξόδων που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τη σημερινή ελληνική οικογένεια, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και η βενζίνη, καθώς με αυτό τον τρόπο τα χρήματα στην άκρη δίνουν καθημερινό κέρδος. Παροχές Η Alpha Bank έχει πρώτη λανσάρει την προθεσμιακή κατάθεση bonus, η οποία προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, έκπτωση στα ασφάλιστρα, βενζίνη χωρίς ΦΠΑ, έκπτωση στον λογαριασμό του κινητού αλλά και του σούπερ μάρκετ.

Το bonus στις καταθέσεις καλύπτει προθεσμιακούς λογαριασμούς ύψους από 10.000 ευρώ και πάνω. Οι πόντοι που εξαργυρώνονται με δωρεάν αγορές και εκπτώσεις αποτελούν αφενός επιβράβευση για τους καταθέτες, αλλά αποτελούν και κίνητρο. Οι bonus πόντοι είναι ανάλογοι με το ύψος της κατάθεσης.

Ειδικότερα στην τρίμηνη προθεσμιακή εκτός από το επιτόκιο για κατάθεση ύψους 10.000 ευρώ ο καταθέτης θα λάβει 4.800 πόντους, ενώ αν η κατάθεση είναι ύψους 30.000 ευρώ, οι πόντοι εξαργύρωσης είναι 15.000. Αντίστοιχα στη 12μηνη διάρκεια τα 10.000 ευρώ κατάθεσης συνοδεύονται και από 20.000 πόντους, οι οποίοι αυξάνονται σε 60.000 πόντους για ποσό κατάθεσης 30.000 ευρώ.

Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε όλες τις συνεργαζόμενες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα bonus της Alpha Bank, όπως είναι η Aegean, AXA Ασφαλιστική, σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, Vodafone, Κωστόβολος, notos galleries, Hertz και συγκεκριμένα καταστήματα της Χόντος. Τόκοι και πόντοι Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της έχει δημιουργήσει την «προθεσμιακή κατάθεση στα μέτρα σου» με επιβράβευση. Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι 5.000 ευρώ, και για να συγκεντρώσει ο καταθέτης τους πόντους επιβράβευσης, η διάρκειά της πρέπει να είναι από έναν μήνα και πάνω. Συγκεκριμένα ο καταθέτης μαζί με τους τόκους παίρνει και πόντους, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώνει με δωροεπιταγές ή κουπόνια σε επιλεγμένους συνεργάτες του προγράμματος.

Οι αλυσίδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης είναι τα πολυκαταστήματα Attica, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Χαλκιαδάκης, Μασούτης, οι αλυσίδες Public και Intersport, τα πρατήρια Shell. Οι πόντοι επιβράβευσης υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας τους καθαρούς τόκους της προθεσμιακής κατάθεσης με τον πολλαπλασιαστή 250 και συλλέγονται κάθε φορά που αποδίδονται οι τόκοι της προθεσμιακής κατάθεσης. Η εξαργύρωση των πόντων και η παραλαβή των δωροεπιταγών ή κουπονιών μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και η δωροεπιταγή ή το κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί εντός τριών μηνών. H Εθνική Τράπεζα έχει επίσης συνδέσει την προθεσμιακή της κατάθεση με το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών «go4more». Συγκεκριμένα προσφέρει 1 πόντο ανά 60 ευρώ μέσου μηνιαίου υπολοίπου με μέγιστο τους 8.000 τον μήνα, ενώ στις προθεσμιακές που έχουν ανοιχτεί μέσω internet banking δίνει 1 πόντο ανά 30 ευρώ.