Γνωστές Αγρινιώτισσες φωτογραφήθηκαν για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών Δομινικανών αδελφών Μιραμπάλ, το 1960, που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της χώρας τους. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής, υπερβαίνοντας το νόημα της τυπικής χρονικής  υπενθύμισης γεγονότων, καταδεικνύει τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στην παγκόσμια κοινότητα. Γυναίκες που στερούνται το δικαίωμα του Αυτοσεβασμού και της Αξιοπρέπειας και πολλές φορές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας», υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει την δυνατότητα στέγασης και φιλοξενίας σε γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους.

Με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, διοργάνωσε εκδήλωση στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, την 25η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Έκθεση Φωτογραφικών πορτρέτων 15 γυναικών, οι οποίες ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές». Με την εθελοντική  συμμετοχή τους στη δράση οι γυναίκες θέλησαν να συμπράξουν στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και να περάσουν το μήνυμα:

«ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!»

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στις 12:00 π.μ. με μουσικό δρώμενο από τον κ. Κονίδα Βασίλειο και επιλεγμένους συνεργάτες του. Στην εκδήλωση διανέμονταν έντυπο πληροφοριακό υλικό που αφορούσε στην λειτουργία και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

Η «ψυχή» της εκδήλωσης ήταν η Λένα Αρκουμάνη φωτογράφος, ο Κωνσταντίνος Ρίζος βίντεο, η Ελένη Δεβαμτζή μακιγιάζ, μουσική ο μαέστρος Βασίλης Κονιδας, ο Κωνσταντίνος Χατζάρας μπουζούκι, η Έφη Ιωαννίδου και ο Ανδρέας Σελιμάς τραγούδι. 

1αα
Μαρία Βαριαμίδου Λογοθεραπεύτρια -Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»
via1a
Έβελυν Καρύκα Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πατρών (με έδρα το Αγρίνιο) – Μέλος Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου
via2
Νάντια Σαμαρά Εκδότρια Εφημερίδας «Συνείδηση»
via3a
Αρετή Νάνου Υπάλληλος Καθαριότητας Δήμου Αγρινίου
via4a
Σταυρούλα Αλεξάκη Καθηγήτρια Αγγλικών – Υποδιευθύντρια Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου
via1a
Σία Δημητρίου Ψυχολόγος PhD – Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «Οδυσσέας»
via2a
Μαρίνα Καραφά Θεατρολόγος
viaa
Βασιλική Δ. Παπαχρήστου Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια – Γενική Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου
Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας
via1a
Κρύστη Δήμου Αθλήτρια Γυναικείου Χάντμπολ – Κομμώτρια
via2a
Αλεξάνδρα Ποσονίδου – Κοσμά Κοινωνική Λειτουργός
via1a
Μαρία Ι. Ανδρίκουλα Ιατρός – Ενδοκρινολόγος
via1a
Αλεξάνδρα Καμμένου Έμπορος
via2a
Ίνα Καραγεώργου Συνταξιούχος Ο.Τ.Α.
via3a
Δήμητρα Γ. Ανδρεοπούλου Αστυνόμος Α’ – Προϊσταμένη Γραφείου Διοικητικής Υποστήριξης Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας

via-ekdilosi (2)

via-ekdilosi (3)

via-ekdilosi (4)

via-ekdilosi (6)

via-ekdilosi (7)

via-ekdilosi (8)

via-ekdilosi (9)

via-ekdilosi (1)

Gepostet von Συνείδηση Εφημερίδα am Sonntag, 25. November 2018

Δυτική Ελλάδα: Ξέμεινε από ρεύμα για ηλεκτροκίνηση