Σειρά επισκέψεων από τις γυναίκες της παράταξης Τραπεζιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Γυναίκες του Τμήματος Παιδείας του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί  συμβολικά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 15ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, θέλοντας να δηλώσουν την βαθειά τους πίστη, πως το σχολείο σαν βασικός φορέας αγωγής και παράγοντας αντίληψης των παιδιών για τον κόσμο, μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας ισότητας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα φύλα και να βάλει τέλος στις πολλαπλές διακρίσεις.

Συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων (στο 1ο Δημοτικό μάλιστα διδάσκουν 23 γυναίκες εκπαιδευτικοί) και χάρισαν βιβλία στις βιβλιοθήκες τους. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο τα βιβλία  «40 μοναδικές Ελληνίδες-Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» και το «Κατίνα Χαντζάρα» και στο 15ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου την «Λυσιστράτη»  της Ζαραμπούκακαι το «Δέντρο Βλέπει»  που αναφέρεταιστην Άννα Φράνκ, ευχόμενες τα σχολεία να λειτουργούν ως πραγματικοί αρωγοί στη διαμόρφωση κουλτούρας στους μαθητές τους, ικανής να προάγειτην ισότητα των φύλων και να αντιμάχεται τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τις  ανισότητες.

Φεύγοντας,  χάρισαν τριαντάφυλλα στις εκπαιδευτικούς των σχολείων,  τιμώντας το έργο και την προσπάθεια τους στα σχολεία της πόλης μας και υποσχέθηκαν με  έγκαιρες παρεμβάσεις τους να θέσουν τα προβλήματα των σχολείων στους  υπεύθυνους φορείς και κυρίως για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων της πόλης, ενόψει μάλιστα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για το σχολικό έτος 2019-20.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκαν την  Μαιευτική Μονάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου, ευχήθηκαν στις μαμάδες υγεία και καλή τύχη, χαρίζοντας τους λουλούδια.

Στη συνέχεια παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Παιναιτωλίου  για την ημέρα της γυναίκας, όπου  παρακολούθησαν το θεατρικό  μονόλογο «Η μάνα του γενίτσαρου»   μου ερμήνευσε η Τασούλα Γεωργιάδου.

Μεσολογγίτικο Καρναβάλι 2019 και Κούλουμα στο Λιμάνι Μεσολογγίουδ