Γιγάντιος αστεροειδής περνά ξυστά από τη Γη στις 19 Απριλίου

Αστεροειδής διαμέτρου περίπου 650 μέτρων θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με τη NASA «πολύ κοντινό αλλά ασφαλές» πέρασμα από τη Γη, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επισημαίνει ότι παρόλο που δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο αστεροειδής 2014-JO25 να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, το γεγονός παραμένει κοσμοϊστορικό.

Ο αστεροειδής έχει πλάτος 650 μέτρα και θα περάσει 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα δίπλα στη Γη, δηλαδή πέντε φορές λιγότερο από την απόσταση που μας χωρίζει από την Σελήνη. Θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την κατεύθυνση του Ήλιου και θα είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για δύο περίπου βράδια.

Η προσέγγιση του αστεροειδή αναμένεται με παγκόσμιο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους που θέλουν να τον μελετήσουν με τα τηλεσκόπιά τους.  Ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν είχε έρθει ποτέ τόσο κοντά στη Γη τουλάχιστον κατά τα προηγούμενα 400 χρόνια, ενώ δεν αναμένεται να την ξαναπλησιάσει τουλάχιστον μέχρι το 2500.

Η επόμενη κοντινότερη προσέγγιση της Γης με αστεροειδή θα συμβεί μετά τον 2027, όταν αστεροειδής διαμέτρου 800 μέτρων, ο 1999 ΑΝ10, θα περάσει σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων από τη Γη, δηλαδή όσο απέχει η Σελήνη από τη Γη.


skai.gr

Δύο νέες ταινίες στο «Άνεσις»