Γιάννης Βαΐνάς: «Να ελέγξουν τη γέφυρα της Αβόρανης οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανία» (ΦΩΤΟ)

Ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου, Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και Βουλευτής Γιάννης Βαΐνάς, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Με αφορμή ανάρτηση του Γιάννη Γιαννακοπούλου για τη γέφυρα της Ερημίτσας που κατά γενική ομολογία κινδυνεύει, απευθύνομαι στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και σ’ αυτές της Περιφερειακής Ενότητας της Αιτωλοακαρνανίας να ελέγξουν τη γέφυρα και να ενημερώσουν σχετικά την κοινωνία της περιοχής μας. (σχ. και δική μου ανάρτηση στις 14-11-2018)».

Η ανάρτηση του Γιάννη Γιαννακόπουλου: 

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με την γέφυρα της Ερημίτσας κοντά στη Νέα Αβώρανη. Ειδικοί αποφαίνονται ότι η γέφυρα έχει αφεθεί στην τύχη της και κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί οι βάσεις στήριξής της.
Κάθε χρόνο το μόνο μέλημα είναι η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου και η ενίσχυση των εκατέρωθεν όχθων. Το αποτέλεσμα είναι η κοίτη όλο και να βαθαίνει. Ήδη στις πρόσφατες φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πόσο έχουν αποκαλυφθεί οι βάσεις στήριξης της γέφυρας.

gefyra-ermitsas (1)

gefyra-ermitsas (2)

gefyra-ermitsas (3)

gefyra-ermitsas (4)

Μηνιαία δραστηριότητα Π.Υ. Αγρινίου για τον Μάρτιο 2019