Η General Motors πούλησε την Opel στην Peugeot έναντι του ποσού των 2,2 δισ. ευρώ

Σε μια μεγάλη επένδυση προχώρησε ο όμιλος PSA. Συμφώνησε να εξαγοράσει την Opel από την General Motors με το ποσό να αποτιμάται στα 2,2 δισεκ. Ευρώ. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας νέος περιφερειακός κολοσσός στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα αποτελέσει πρόκληση για την Volkswagen, η οποία θεωρείται η ηγέτης στην αγορά.

Μάλιστα η κατασκευάστρια εταιρία των οχημάτων Peugeot και Citroen δεσμεύθηκε να καταστήσει και πάλι κερδοφόρα την Opel και τη βρετανική της μονάδα Vauxhall, με λειτουργικό περιθώριο 2% εντός τριών ετών και 6% έως το 2026, χάρη στα 1,7 δισεκ. ευρώ δαπανών που θα εξοικονομηθούν από τη συνένωση δυνάμεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Κάρλος Ταβάρες στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η μεταστροφή της Opel-Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά με τη στήριξή μας».

Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή την αγορά της Opel, ο όμιλος PSA, θα ξεπεράσει την ανταγωνίστρια Renault και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βάσει πωλήσεων, με ποσοστό αγοράς 16% έναντι 24% της VW. Πέρυσι, η PSA και η GM Europe κατέγραψαν 72 δισεκ. ευρώ έσοδα και πούλησαν 4,3 εκατ. οχήματα.

Η GM θα λάβει 1,32 δισεκ. ευρώ για τη μονάδα οχημάτων της Opel. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η BNP Paribas θα καταβάλουν επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για τον χρηματοδοτικό βραχίονα της Opel.

Η πώληση της Opel σφραγίζει την έξοδο της GM από την Ευρώπη. Οκτώ χρόνια αφού έφτασε κοντά στο να πουλήσει την Opel στην Magna International, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ έχει δεχθεί πιέσεις από τους επενδυτές να πουλήσει τη μονάδα και να επικεντρωθεί στην αύξηση της κερδοφορίας της.

eleutherostypos.gr

 

«Ενεργοποιούνται» τα έργα Άκτιο – Αμβρακία και διπλή σύνδεση Λευκάδας με Αμβρακία Οδό